gori mu pod petama

VIDEO Putin u panici zbog diverzija Ukrajinaca na Rusiju, hitno okupio državni vrh

Vladimir Putin na sastanku s visokim dužnosnicima Foto: Platforma X
Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je održao sastanak s visokim dužnosnicima o situaciji u ruskim regijama koje graniče s Ukrajinom.

Tisuće ukrajinskih vojnika probile su zapadnu granicu Rusije 6. kolovoza invazijom na regiju Kursk, koja označava najveću invaziju na Rusiju od Drugog svjetskog rata.

Moskvu je taj potez uhvatio nespremnu te se od tada vode žestoke borbe.

"Okupio sam vas kako bih razgovarao o situaciji koja se trenutačno razvija u pograničnim regijama Rusije", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na početku sastanka s visokim dužnosnicima koji je održan u četvrtak.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Prvi potpredsjednik vlade Denis Manturov rekao je da Rusija procjenjuje štetu nanesenu poljoprivredi i industriji u pograničnim regijama.

Vršitelj dužnosti guvernera Kurska Aleksej Smirnov izjavio je da je 133.190 ljudi napustilo ili je evakuirano iz te regije.

Putin je pitao Smirnova funkcionira li suradnja s agencijama za provedbu zakona i vojnim agencijama, na što je Smirnov odgovorio da funkcionira, piše Reuters.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz rekao je Putinu da su granične snage odbile pokušaj ukrajinskog diverzantskog i izviđačkog tima da uđe u regiju.

Pročitajte i ovo Drugi dan suđenja Kaos na suđenju ubojici iz Mladenovca: "Prokleti dabogda bili, i ti isto!"; "Osvetit ću se, je*at ću vam mamu!"

Pročitajte i ovo U Slavoniji Čistili su kuće, a onda su morali zvati policiju