Objavljena snimka

VIDEO CBS izrezao Kamaline odgovore da bi izgledala bolje, Trump pobjesnio: "Ovo je definicija lažnih vijesti!"

Kamala Harris i Donald Trump Foto: Afp
Televizijska emisija 60 Minutes izrezala je dijelove intervjua s Kamalom Harris, zbog čega je Donald Trump pobjesnio.

Američka televizijska mreža CBS News, čini se, izrezala je dijelove intervjua koji je potpredsjednica SAD-a i predsjednička kandidatkinja Kamala Harris dala za emisiju 60 Minutes da bi gledatelji dobili dojam da je njezin odgovor na pitanje o Izraelu bio koherentniji.

U kratkom isječku, koji je objavljen prije emisije kao najava intervjua, Harris je dala duži odgovor na pitanje novinara Billa Whitakera o tome imaju li Sjedinjene Države utjecaj nad izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom kada je u pitanju rat na Bliskom istoku. Međutim, u verziji intervjua koji je emitiran na televiziji puštena je druga verzija odgovora.

Whitaker je rekao da se čini da Netanyahu ne sluša SAD, na što je Harris u najavi intervjua odgovorila: "Posao koji smo ondje obavili rezultirao je brojnim kretanjima Izraela u toj regiji koja su u velikoj mjeri bila potaknuta ili rezultat mnogih stvari, uključujući naše zagovaranje onoga što se treba dogoditi u regiji."

Mnogi su je zbog isječka ismijali, ne samo jer su smatrali da se radi o besmislenom odgovoru nego i zbog brojnih pauzi i oklijevanja pri odabiru riječi.

Međutim, taj se isječak nije pojavio u emitiranoj verziji u kojoj je, odgovarajući na istu tvrdnju novinara, rekla: "Nećemo prestati raditi ono što je potrebno da bi bilo jasno što Sjedinjene Države misle o potrebi da se ovaj rat završi."

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ubrzo je stigla i reakcija Donalda Trumpa, koji je napisao da nikada nije vidio takvo nešto.

"Producenti 60 Minutes izrezali su i lijepili odgovore lažljive Kamale koji su bili besmisleni, nekada i četiri puta u jednoj rečenici ili misli, a sve da bi, što je možda ilegalno jer kao televizija moraju imati licenciju, izgledala 'više predsjedničkom'", objavio je na društvenoj mreži Truth Social.

"Ovo je mrlja na reputaciji 60 Minutesa od koje se ne može oporaviti – zauvijek će ostati s nekad uglednim brendom. Nikad nisam čuo da se ovakvo nešto radi u vijestima. Ovo je definicija lažnih vijesti! Javnosti su dužni veliku i hitru ispriku!" dodao je.

Karoline Leavitt, glasnogovornica Trumpove kampanje, ustvrdila je da je intervju uređen "da bi se umanjio značaj Kamalinih idiotskih odgovora" te pozvala CBS da objavi cijeli transkript.

Predstavnici Harrisine kampanje odgovorili su na prozivke upućene CBS-u i priopćili da nema ništa neobično da se odgovori montiraju da bi bili kraći.

"Mi ne kontroliramo odluke produkcije CBS-a i za sve se obratite njima", odgovorili su Fox Newsu.

Pročitajte i ovo Razorna snaga VIDEO Snimio kako uragan usisava more: "Pogledajte ovo, sva je voda nestala!"

Pročitajte i ovo užas u sad-u VIDEO Satelit snimio trenutak kad je uragan udario o obalu Floride