Vsevolod Bobrov

FOTO Satelitske snimke prikazuju nova oštećenja na Zmijskom otoku. Ukrajinci: "Zahvaljujući nama zapalio se brod ruske flote"

Ukrajinci su objavili da se zapalio jedan od najnovijih brodova u ruskoj floti u blizini Zmijskog otoka.

Ukrajina je izvijestila da je oštetila logistički brod ruske mornarice u blizini Zmijskog otoka, male, ali strateške ispostave u Crnom moru, prenosi Reuters.

"Zahvaljujući akcijama naših pomorskih pomoraca, zapalio se pomoćni brod Vsevolod Bobrov - jedan je od najnovijih u ruskoj floti", rekao je Serhij Bratčuk, glasnogovornik regionalne vojne uprave Odese.

Reuters nije mogao samostalno provjeriti detalje. Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Pročitajte i ovo ruska verzija Obrat na Zmijskom otoku? Rusi tvrde da nisu pobili sve ukrajinske vojnike nakon što su im poručili - "Je*ite se!"

Pročitajte i ovo POTVRDIO PREDSJEDNIK Strava na Zmijskom otoku: Ruska mornarica ubila sve ukrajinske vojnike, njihova zadnja poruka bila je - "Je*ite se!"

Satelitske snimke koje je dala Maxar, privatna američka tvrtka, pokazale su posljedice, kako je rekla, vjerojatnih raketnih napada na rusko desantno plovilo klase Serna u blizini otoka, blizu morske granice Ukrajine s Rumunjskom.

Slike su također pokazale nedavna oštećenja zgrada na otoku, koji je postao poznat po prkosu ukrajinskih branitelja na početku invazije.