Nije se opirao

VIDEO U velikoj akciji policije pao član kriminalne skupine, na nekretninama oprali čak 13 milijuna eura

Uhićenje u Srbiji Foto: Screenshot/Screenshot
Uhićen je M. L. (47) iz Niša, a protiv njegova brata i još šest osoba koje su u pritvoru MUP Srbije podignut će kaznenu prijavu.

Pripadnici srpskog Ministarstva unutarnjih poslova, Službe za borbu protiv organiziranoga kriminala, po nalogu Javnog tužiteljstva za organizirani kriminal, uhitili su M. L. (47) iz Niša zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Srbije, zbog osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo udruživanja radi izvršenja kaznenih djela i pranja novca, policijski službenici podnijet će kaznenu prijavu protiv brata uhićenog M. L. (47), organizatora kriminalne grupe i još šest osoba koje se nalaze u pritvoru.

Pročitajte i ovo Akcija specijalne policije Na Jadranu pali pripadnici zloglasnog Kavaškog klana: Planirali likvidacije po zemlji

Kako se sumnja, kriminalna grupa djelovala je s cilјem da, lažnim prikazivanjem činjenica o porijeklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocjene automobile, prikriju nezakonito porijeklo imovine koja je pribavlјena kriminalnom djelatnošću u dužem razdoblju.

Prema saznanjima MUP-a, sumnja se da su od 2006. do 2023. godine pripadnici te grupe razbojništvima i teškim krađama u inozemstvu otuđili imovinu i pribavili protupravnu imovinsku korist u vrijednosti od najmanje 13.000.000 eura - skupocjenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrijednih predmeta.

Pročitajte i ovo Čeka istragu Uhićena ministrica na Maldivima: Prakticirala je crnu magiju na predsjedniku

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja Ruski sud naredio uhićenje udovice Navaljnog

Osumnjičenici su zatim vršili prijenos imovine, lažno prikazivali činjenice prilikom polaganja gotovine u poslovnim bankama u namjeri prikrivanja nezakonitog porijekla, kupovali i prodavali devize, kao i stjecali imovinu i stambene zgrade u Srbiji i Grčkoj

Pretresom stanova i drugih prostorija na području grada Niša koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta poslovna dokumentacija, luksuzni ručni sat, veća količina novca u eurima i švicarskim francima, kao i drugi predmeti važni za kazneni postupak. Osumnjičenom M. L. (47) određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti sproveden u nadležno tužilaštvo.