Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka istragu

Uhićena ministrica na Maldivima: Prakticirala je crnu magiju na predsjedniku

Ministrica s Maldiva
Ministrica s Maldiva Foto: Getty Images
Zbog navodnog prakticiranja crne magije na predsjedniku Maldiva Mohamedu Muizzuu uhićena je ministrica okoliša Fathimath Shamnaz Ali Saleem.

Policija na Maldivima uhitila je ministricu okoliša, klimatskih promjena i energije Fathimath Shamnaz Ali Saleem, rekli su policajci u četvrtak, a mediji su izvijestili da je optužena za izvođenje crne magije na predsjedniku.

Fathimath Shamnaz Ali Saleem je uhićena u nedjelju u glavnom gradu Maleu, zajedno s još dvoje ljudi. Određen joj je pritvor od tjedan dana, do početka istrage, navela je policija koja nije otkrila detalje o uhićenju.

"Postojala su izvješća da je Shamnaz uhićen zbog izvođenja crne magije na predsjedniku dr. Mohamedu Muizzuu", rekao je lokalni medij Sun, a prenosi India Today.

Policija nije željela ni potvrditi ni demantirati informaciju.

 

Prema kaznenom zakonu na Maldivima, vračanje nije kazneno djelo. No, ova većinski muslimanska država ipak propisuje šestomjesečnu zatvorsku kaznu prema islamskom zakonu. Ljudi diljem arhipelaga naširoko prakticiraju tradicionalne ceremonije.

Pročitajte i ovo Oluja kod Bjelovara - 2 Prohujala snažna oluja VIDEO Pijavica im je sve uništila, mještani ne pamte takvo nevrijeme: "Svi živimo od toga, kad sam došao umalo me šlagiralo"

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije na Mljetu Najavili ulaganja Jadrolinija se oglasila o hororu na trajektu: "Ispričavamo se putnicima..."

Tri susjeda na otoku Manadhoou u travnju 2023. izbola su 62-godišnju ženu na smrt nakon što je optužena za provođenje ceremonija crne magije, izvijestila je novinska stranica Mihaaru prošli tjedan. Citirala je izjavu policije da nisu uspjeli pronaći nikakve dokaze da je žrtva ubojstva čarala.

Policija je 2012. razbila oporbeni politički skup nakon što je optužila organizatore da su bacili "prokletog pijetla" na policajce koji su im upadali u urede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene