"Drastično smo napredovali"

FOTO Srpska vojska pokazala čime raspolaže, a Vučić sipao pohvale: "Imamo i moćne rakete, među najjačima smo"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Srbiji je održana prezentacija vojske Srbije pod nazivom "Zastava 2024", povodom čega je govor održao predsjednik Aleksandar Vučić. Ponosan je na srpsku vojsku.

U Srbiji se u petak održala prezentacija sposobnosti srpske vojske pod nazivom "Zastava 2024". Prisustvovali su joj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Bratislav Gašić te načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici među uzvanicima je i Milorad Dodik.

Nakon vojnog predstavljanja Vučić je održao govor koji je Ministarstvo obrane i vojske Srbije objavilo na Instagramu.

"Ne postoji područje u kojem smo tako drastično napredovali kao što je Vojska Srbije i položaj vojnika. Ne zaboravite da je prosječna plaća vojnika prije samo desetak godina iznosila 330 eura, a danas je nešto više, četiri puta veća. To je nevjerojatan napredak. Da ne pričam o oružju i oruđu, sad sam ovdje vidio rakete Alas, na kojima smo dugo i vrijedno radili, osam-devet godina, jedne od najboljih raketa na svijetu", rekao je Vučić i dodao kako je ponosan na vojsku te najavio uvođenje obveznog vojnog roka.

"Posjetitelji su imali priliku vidjeti najsuvremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene postrojbe Vojske Srbije, kao i dio sredstava od razvoja domaćih poduzeća obrambene industrije", objavilo je Ministarstvo. 

Oglasio se i predsjednik

Vučić se oglasio i na svojem profilu na Instagramu. 

"Mi ovo nismo mogli ni sanjati, toliko sam sretan i ponosan kada vidim što imamo i u zraku, i PVO sustave, nove radare... Sve je ovo Srbija, svi 'Miloši', 'Lazari', 'Nore' – 50 posto ovoga što vidimo ovdje proizvedeno je u Srbiji, a 50 posto iz inozemstva. To nas čini jednom od najboljih i najjačih vojski, proporcionalno našoj veličini", napisao je Vučić. 

"Ponosan sam na Vojsku Srbije i na ono što smo uradili. Ne postoji nijedno područje u kojem smo tako drastično napredovali kao što je Vojska Srbije i položaj naših vojnika", napisao je u objavi. 

 

Pročitajte i ovo Spomenuo i osuđenog ginekologa Beroš: Tamo gdje je zabranjeno pušenje cigareta, neće se smjeti pušiti ni e-cigarete

Pročitajte i ovo Raste broj žrtava VIDEO Eskalacija sukoba: Lansirali 140 raketa na Izrael, uslijedio je žestok odgovor. Među poginulima i jedan od vodećih ljudi Hezbolaha

Pročitajte i ovo Velika borba Godinama je patila, ali je odlučila da o tome neće šutjeti: Provjereno donosi priču o ženi koja ustraje usprkos svemu