Godina zmaja

Započelo je najduže kinesko slavlje u godini: "Nadam se da će ovo biti sjajna godina"

Slavi se Kineska nova godina. Milijuni diljem svijeta spremaju se za početak nove godine koja, kažu stučnjaci, donosi velike promjene. Tradicija, raskoš, pjesma i ples obilježili su početak godine zmaja.

 

Slavi se godina zmaja. Razdoblje promjena, uspona i padova. Milijuni ljudi diljem Kine, ali i svijeta slave kinesku Novu godinu, a među željama i planovima dominira optimizam.

Pročitajte i ovo nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo"

"Ove godine sam optimističniji, jer mislim da su ekonomija i razvoj zemlje u svim aspektima jako dobri. Porastao je i indeks sreće. Svi, veselo slave novu godinu", poručio je Chen Mei.

Kineska nova godina ili Proljetni festival najvažniji je i najduži tradicionalni kineski praznik. Slavlje prate crvena odjeća, dekoracije domova i tradicionalni ples zmaja. Izvan Kine najpoznatiji je kao lunarna nova godina.

Pročitajte i ovo Brojni hodočastili Diljem Hrvatske obilježeno je Stepinčevo: "Nije se samo teoretski suprotstavljao zlu"

"Nadam se da će ovo biti sjajna godina jer je zmaj zapravo vrlo važan simbol u kineskom kalendaru. Dakle, inače godina zmaja, zapravo imamo dobru godinu s puno prosperiteta, sreće, dobrih stvari koje se događaju tijekom godine", izjavio je Andie. 

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.