tragedija

Turist napravio kobnu grešku pa ga slonovi nasmrt pregazili

Ilustracija Foto: Getty Images
Španjolski turist nije se obazirao na pravila rezervata. Izišao je iz automobila pa su ga nasmrt pregazili slonovi.

Jednog su Španjolca nasmrt pregazili slonovi u rezervatu za divlje životinje u Južnoafričkoj Republici u trenutku dok ih je nastojao fotografirati, objavili su lokalni mediji.

Ne obazirući se previše na upozorenja i molbe svojih suputnika, muškarac je u nedjelju jednostavno izišao iz automobila u Nacionalnom parku Pilanesberg želeći prići grupi odraslih slonova i njihovih mladunaca da bi ih fotografirao, no tada se dogodio incident.

Turist je prevezen u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama, a zaposleni u rezervatu potvrdili su vijest o njegovoj smrti.

Pročitajte i ovo 11. nestala osoba U ovoj zemlji masovno nestaju turisti: Je li posljednji slučaj povezan s mračnim podzemnim svijetom otoka?

"Posjetitelji parka moraju biti svjesni činjenice da ovdje žive divlje životinje i ne možete tek tako izići iz vozila i prići nekoj životinji", rekao je službenik parka za list Citizen.

Do takvih situacija obično dolazi kada slonovi ili ostale divlje životinje u rezervatu pomisle da su njihovi mladunci u opasnosti te ih žele obraniti. Čuvari parka uvijek upozoravaju safari turiste da ne staju između majke slonice i njezina mladunčeta. 

Ističu da i vožnja automobilom preblizu slonovima može životinje potaknuti na napad jer se osjećaju ugroženo.

Povezane teme