Otkazana tri koncerta

U Beču izbjegnuta strašna tragedija, ali novi test stiže uskoro: "Riječi napadača lede krv u žilama"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec javila se uživo iz Beča, gdje je spriječen teroristički napad na koncertu Taylor Swift.

Velike mjere sigurnosti na snazi su na ulicama Beča nakon uhićenja trojice mladića osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na koncertu Taylor Swift. Napad su namjeravali izvesti bombom, a razmatrali su i korištenje mačeta i noževa.

"Riječi jednog od napadača, bez pretjerivanja, lede krv u žilamaželio je ubiti što više ljudi, a potom i samog sebe. Plan mu je bio zabiti se automobilom u gomilu koja se trebala nalaziti oko stadiona. Sve je to priznao policiji, a u njegovu domu pronađeni su noževi, mačete i kemijske supstance, po čemu su istražitelji zaključili da je sam izrađivao eksploziv. Lokalni mediji prenose da je radio za tvrtku koja se bavila obradom metala i otamo je preuzeo materijale", iz Beča je tijekom javljanja uživo u Večernje vijesti Dnevnika Nove TV izvijestila reporterka Viktorija Bednjanec.

"Sve je ovo inspirirano tzv. islamskom državom i Al Qaidaom. Jedan je od napadača i 17-godišnjak hrvatskih korijena koji je radio za tvrtku za pružanje usluga oko stadiona. To bi, prema navodima, trebala biti zaštitarska tvrtka. Sve to bilo je detaljno planirano, pogotovo kad se uzme u obzir njihova dob", dodala je.

Iako je izbjegnuta strašna tragedija, obožavatelji poznate pjevačice dobro su raspoloženi.

"Stalno pjevaju i neprekidno se čuje neka pjesma Taylor Swift. To i ne čudi s obzirom na doseg njezine popularnosti. Ona je, naime, rasprodala cijelu turneju, a u nekim je gradovima dodala koncerte. Tako je i u Beču trebala nastupiti tri puta. Obožavatelji su razočarani, ali zahvalni što je sve prošlo dobro", objasnila je Bednjanec.

Nakon propalih koncerata u glavnom gradu Austrije slijede koncerti u Londonu.

"Taylor Swift zasad se nije oglasila na društvenim mrežama. Obožavatelji cijelo vrijeme odlaze na njezine profile, ali zasad od nje nema ni traga ni glasa. U Londonu slijedi pet koncerata, a nakon toga odlazi u Ameriku. Ministrica unutarnjih poslova Velike Britanije rekla je da se pojačavaju sigurnosne mjere, ali da će konkretnije informacije biti objavljene naknadno", rekla je Bednjanec.

"Oglasio se i američki State Department, koji je u komunikaciji sa svim obavještajnim službama. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu i u tome neće nikada riskirati. Novi test sigurnosti u Beču bit će za dva tjedna, kada će Coldplay nastupiti na istom stadionu na kojem je trebala nastupiti Swift", zaključila je reporterka.

Pročitajte i ovo U Beču "Tvrdokorni nogometni navijači ne bi se ovoga posramili": Reporterku Dnevnika Nove TV tijekom javljanja uživo okružili raspjevani fanovi Taylor Swift

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr