Opsadno stanje

U Austriji prerezao ženi grkljan: Raznio se eksplozivom i ozlijedio specijalca

Austrijska policija, ilustracija Foto: Getty Images
Policija je u akciji od petka, kada je pronađeno tijelo 65-godišnje žene. Njezin navodni ubojica zabrikadirao se u podrumu te prijetiP eksplozivnim napravama. Prema napisima medija, pronađen je mrtav.

Počinitelj je, prema napisima austrijskih medija, pronađen mrtav u ranim popodnevnim satima, iako policija to još nije službeno potvrdila.

Glasnogovornik policije Johann Baumschlager rekao je da je u planu još jedna racija na području na kojem se vjeruje da se osumnjičenik nalazi, a izjava za medije predviđena je za kasno poslijepodne, piše Noe.Orf.

Zabarikadirao se u vinski podrum i detonirao eksplozivnu napravu

Slovak (59) se zabarikadirao u vinskom podrumu u mjestu Zistersdorf nedaleko vinograda u kojem je ubio žensku osobu. Prijeti eksplozivom, a na terenu je policija. Osumnjičenik je već aktivirao eksplozivnu napravu u subotu ujutro kada je operativna grupa Cobri planirala napad. U eksploziji je ozlijeđen policajac, a ozljede nisu opasne po život.

Mrtva žena bila je 65-godišnjakinja, rekao je glasnogovornik policije Johann Baumschlager u izjavi za medije u subotu ujutro. Pronađena je s ubodnim ranama u vinogradu u petak oko 16:30 sati. Osumnjičenik je bio u blizini mjesta zločina i viđen je kako bježi, piše austrijski ORF.

"Žrtva i počinitelj se očito poznaju", rekao je Baumschlager.

Ured javnog tužitelja u Korneuburgu naredio je obdukciju, a Državni ured kriminalističke policije Donje Austrije provodi istragu.

U suradnji sa stranim vlastima, utvrđeno je da se osumnjičenik smatra opasnim, rekao je Baumschlager i navodi da je poznat vlastima "u nekoliko europskih zemalja zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i eksploziva".

Tijekom potrage za osumnjičenikom, u subotu navečer evakuirano je oko deset kuća u Zistersdorfu, u predjelu Gösting. Te su kuće povezane podrumima i tunelima. Pretpostavlja se da se osumnjičeni nalazi u krugu ovih podruma. 

 Policija poziva ljude da poštuju zabrane. Naime, zbog opasnosti od osumnjičenika postavljena je zabranjena zona, rekao je glasnogovornik policije. Uz radnu jedinicu Cobra i stručnjake za eksplozive, na dužnosti je 120 službenika Ravnateljstva državne policije Donje Austrije i 65 pomagača Crvenog križa. Postavljene su brojne blokade, a dio Göstinga je djelomično zatvoren. 

Pročitajte i ovo Ozbiljan ultimatum Zelenski jednom rečenicom potresao Bruxselles: "Ili nas primite u NATO ili ćemo reaktivirati nuklearni program"

Pročitajte i ovo Djevojčica s dudom Umiješana i treća osoba? Otac Danke Ilić otkrio: "On je ključ svega. Kad ga pitaju za moje dijete, on se smije, on je zlo!"

Pročitajte i ovo Oprez Povlači se namirnica koja se smatra superhranom: Provjerite imate li je u svom domu