Nemiri u Albaniji

Gore ulice Tirane: Prosvjednici bacali molotovljeve koktele na zgradu vlade, ima ozlijeđenih

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Tirani su izbili nasilni neredi na prosvjedu oporbe protiv premijera Edija Rame. Traže njegovu ostavku i oslobađanje Ervina Salianjija.

Nasilni neredi izbili su na prosvjedu desne oporbe protiv albanskog premijera Edija Rame u ponedjeljak navečer u Tirani i ima ozlijeđenih, objavio je u utorak AFP. 

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se u glavnom gradu Albanije na poziv desne oporbe. Prvi sukobi izbili su ispred vladine zgrade dok su prosvjednici pokušavali probiti policijski kordon, neki s molotovljevim koktelima. Prosvjednici su se potom uputili prema prema sjedištu Socijalističke stranke. Ondje su zapalili ulazna vrata i transparent s likom premijera. Drugi prosvjednici gađali su ministarstvo unutarnjih poslova i autobusni kolodvor.

Prosvjednici traže ostavku Rame i uspostavu privremene vlade do parlamentarnih izbora koji se trebaju održati iduće godine. 

"Nastavit ćemo s akcijama građanskog neposluha sve dok Rama ne podnese ostavku", rekao je novinarima Flamur Noka iz Demokratske stranke.

Zastupnici ove stranke su prije tjedan dana bacili svoje stolice ispred parlamenta i zapalili ih, prosvjedujući protiv zatvorske kazne jednom njihovom kolegi, Ervinu Salianjiju koji je osuđen zbog "lažnog svjedočenja" u slučaju trgovine drogom.

Pročitajte i ovo lažna uzbuna Evakuirane tri srednje škole: "Stigla je poruka na e-mail da će sve dići u zrak"

Pročitajte i ovo Poduzete su mjere Vrtić zatvoren zbog nepozvanih gostiju: "Sin ga je ugledao ispod radijatora i htio ga je pomilovati, ali..."

Pročitajte i ovo HAPIH Dobro provjerite hladnjake: Povlači se omiljena salama zbog vrlo opasne bakterije