Tek je završio školu

Cure novi detalji o Trumpovu atentatoru: Oglasili su se iz njegove srednje škole i s radnog mjesta

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Društvenim mrežama kruži navodna fotografija napadača na Trumpa imena Thomas Matthew Crooks, no još nitko nije potvrdio njezinu autentičnost. Atentator je na Trumpa pucao s 200 metara udaljenosti. Bio je na krovu zgrade.

Mladić koji je pucao na Donalda Trumpa identificiran je kao Thomas Matthew Crooks, a dolazi iz Bethel Parka, gradića u širem metropolitanskom području Pittsburga, smještenom oko 80 km od mjesta atentata.

Mediji su njegovo ime uspjeli pronaći u registru članova republikanske stranke, ali i otkrili podatak da je 2021. uplatio manju donaciju od 15 dolara organizaciji iza koje stoje demokrati. Društvenim mrežama kruži njegova navodna fotografija no još nitko nije potvrdio njezinu autentičnost. 

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO FBI otkrio nove detalje atentata, a šerif poručio: "Policajac je vidio napadača, ali nije želio biti ubijen. I onda je krenula pucnjava"

Ovaj 20-godišnjak prije nepune dvije godine završio je srednju školu, a predsjednički izbori u studenom bili bi prvi na kojima bi imao pravo dati svoj glas. Oglasila se škola koju je pohađao. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Želimo izraziti iskrene želje za brzim i potpunim oporavkom Trumpu i onima koji su bili na subotnjem događaju te onima koji su fizički ozlijeđeni ili emocionalno pogođeni ovim tragičnim događajem", stoji u priopćenju škole.

Nakon srednje škole Crooksu je radio u kuhinji doma za starije i nemoćne u Bethel Parku što su za BBC potvrdio i voditelj smjene u domu. Novinari CNN uspjeli su kontaktirati njegovog oca Matthewa Crooksa, koji im je rekao kako još pokušava "shvatiti koji se vrag događa''. Navode kako nije htio govoriti o sinu prije nego obavi razgovor s policijom.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO FBI otkrio nove detalje atentata, a šerif poručio: "Policajac je vidio napadača, ali nije želio biti ubijen. I onda je krenula pucnjava"

Nakon što su ga upucali pripadnici sigurnosti, Crooks je identificiran pomoću DNA analize jer u trenutku kada je pucao na Trumpa uz sebe nije imao nikakve identifikacijske dokumente.

Podsjetimo, Crooks je ubijen u pucnjavi, a dvojica sudionika skupa su teško ozlijeđena. FBI je izvijestio kako je Crooks pucao s uzvišenog položaja izvan mjesta održavanja skupa.

FBI je također potvrdio da nije bilo razloga sumnjati da postoji prijetnja ovakve vrste. Video objavljen na društvenim mrežama koji je geolocirala agencija AP prikazuje tijelo osobe u sivoj kamuflaži kako nepomično leži na krovu zgrade u AGR International Inc., proizvodnom pogonu sjeverno od Butler Farm Showa gdje je održan Trumpov skup.

Pročitajte i ovo Šok u SAD-u VELIKA FOTOGALERIJA Mračno i opasno novo poglavlje u SAD-u: Atentat na Trumpa u fotografijama

Krov na kojem je ležala osoba bio je manje od 150 metara (164 jarda) od mjesta gdje je Trump govorio, udaljenost s koje bi pristojan strijelac mogao pogoditi metu veličine čovjeka.