Stanovnici evakuirani

FOTO/VIDEO Vatrena prijetnja u istočnoj Španjolskoj: Vatrogasci se bore s razornim požarom koji je zahvatio najmanje tisuću hektara

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Razoran požar je zahvatio istočnu Španjolsku. Više od 1500 stanovnika je evakuirano iz područja u blizini vatre, a ovakva nepogoda rijedak je slučaj za ovo doba godine.

Prvi ovogodišnji požar velikih razmjera u Španjolskoj od četvrtka je zahvatio najmanje 1000 hektara. Više od 1500 stanovnika iz obližnjih gradova je evakuirano zbog brzog širenja vatre. 

Pročitajte i ovo Zapaljivi materijali Ogroman požar u Rusiji zahvatio 4000 četvornih metara, evakuirano više od 100 ljudi: Vlasti izdale važno upozorenje

Visoke temperature koje su iznosile iznad 30 stupnja Celzijevih i jak vjetar pogodovali su požaru koji je buknuo u blizini Villanueva de Viver u Castellonu, nedaleko od Valencije, a proširio se i na pokrajinu Castellon i autonomne zajednice Aragona, piše Euronews.

Pročitajte i ovo Pokazuju projekcije Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva što bi se sve moglo promijeniti u Hrvatskoj. Doznajte i kako bi Zadar i Split mogli izgledati 2050. godine

Ukupno 450 vatrogasaca uz potporu 22 zračne jedinice angažirano je za suzbijanje požara, objavila je regionalna valencijska vlada na Twitteru.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

"Ovakvi požari tako rano u godini samo su još jedan dokaz klimatske krize s kojom se čovječanstvo suočava", rekao je španjolski premijer Pedro Sanchez.