Otežan promet

Snažno nevrijeme u BiH lomilo stabla i srušilo dalekovod: Neka područja ostala bez struje

Nevrijeme u Doboju Foto: RTRS.rs screenshot/Facebook
Jak vjetar, praćen obilnom kišom, lomio je stabla i grane, koje su padale na cestu i ometale promet u Doboju.

Snažno nevrijeme u poslijepodnevnim satima zahvatilo je dijelove susjedne BiH, a u Doboju je uzrokovalo značajne teškoće u prometu te materijalnu štetu.

Jak vjetar, praćen obilnom kišom, lomio je stabla i grane, koje su padale na cestu i ometale promet. Na mnogim dijelovima prometnica zadržala se velika količina vode, dodatno otežavajući kretanje vozila, piše Klix.ba.

Posebno je kritična situacija na magistralnom putu iz pravca Maglaja, gdje se promet odvija usporeno i otežano zbog stabla koje je vjetar oborio na cestu. Vozači su upozoreni da budu oprezni i prilagode brzinu uvjetima na putu.

Područje Petrova i neka naselja u Doboju ostali su bez struje zbog pada 35-kilovoltnog dalekovoda u Lipcu kod Doboja, uslijed nevremena, izvijestili su iz poduzeća Elektro-Doboj.

Bosnu i Hercegovinu večeras očekuje izuzetno nestabilno vrijeme, praćeno intenzivnim kišnim palinama i grmljavinom, uz mogućnost dodatnih vjetrova koji bi mogli izazvati dalju štetu. Meteorolozi sa portala BHMETEO upozoravaju da će u narednim satima doći do izraženih vremenskih nepogoda širom sjeverne i sjeveroistočne BiH. Lokalno se očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom, što može dodatno pogoršati već tešku situaciju na terenu.

Građanima se savjetuje da izbjegavaju nepotrebna putovanja i budu na oprezu, prateći dalje prognoze i upute nadležnih službi.

Pročitajte i ovo Ove godine 61 nesreća na Viru Policija o stravičnim detaljima tragedije na Viru: "Zatekli smo razbacane dječje stvari, sjedalica... Majka je sve spasila, gurala je kolica"

Pročitajte i ovo Izdana i upozorenja Radarske snimke pokazuju kretanje oluje, dio Zagorja pokosila tuča, nevrijeme zahvatilo Vis, područje Varaždina...

Povezane teme