Večera za biznismene

Usred predsjedničkih izbora u Americi važan gost sletio u Beograd: "Rizičan potez Vučića koji bi Srbiju mogao skupo koštati"

Donald Trump Jr. Foto: Afp
U Beogradu je Donald Trump Jr. organizirao večeru za grupu biznismena.

Donald Trump Jr., najstariji sin republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima Donalda Trumpa, doputovao je u Beograd gdje je organizirao večeru za skupinu biznismena, javlja Nova.rs. i dodaje da je to jedan od dokaza da je Srbija stala na Trumpovu stranu.

"Ta otvorena podrška ima kontinuitet. Traje dosta dugo. Samo se sjetimo kako je Trumpov zet Jared Kushner nedavno dobio multimilijunski posao i zgradu nekadašnjeg Generalštaba. Ovdje se jednostavno očekuje da se politička naklonost Donalda Trumpa osigura preko investicija u njemu bliske ljude, sina i zeta. Imajući u vidu stupanj Trumpove narcisoidnosti, on bi to, ako pobijedi na izborima, mogao cijeniti", smatra srpski vanjskopolitički analitičar Boško Jakšić.

Ipak, on smatra da bi ovaj potez, ukoliko na izborima pobijedi Kamala Harris, Srbiju mogolo skupo koštati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na prvim izborima na kojima je Trump bio kandidat podržao Hillary Clinton, no ubrzo nakon toga je pokazao naklonost prema Trumpu. Čak ga je pozvao i u posjet Srbiji. Svjetski su mediji pisali i da je Vučić jedini svjetski političar koji je podržao Trumpa tijekom masovnih demonstracija protiv rasizma u SAD-u.

Na samom kraju Trumpova mandata je Vučić potpisao Washingtonski sporazum, čime je pristao veleposlanstvo Srbije izmjestiti iz Tel Aviva u Jeruzalem, diverzificirao opskrbu plinom i zabranio uvoz 5G tehnologije iz Kine. 

Nova.rs podsjeća i na bliskost bivšeg posebnog izaslanika američkog predsjednika za pregovore između Srbije i Kosova, Richarda Grenella, s predstavnicima vlasti u Srbiji, koji se čak se morao braniti od navoda da ga plaćaju srpske vlasti.

Donald Trump Jr. aktivno je sudjelovao u očevoj predsjedničkoj kampanji 2016. i 2020. godine.

Pročitajte i ovo govor u georgiji Trump otkrio što namjerava napraviti s Ukrajinom: "Kamala to neće učiniti"

Pročitajte i ovo sarco kapsula Prva osoba umrla u kapsuli za eutanaziju, švicarska policija uhitila nekoliko osoba