Velika afera

Filipovićev savjetnik odgovorio na teške optužbe

Oglasio se Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra Davora Filipovića, nakon što je objavljeno da je jednoj televiziji nudio sredstva državnih tvrtki u zamjenu da se pola novca podijeli s njim.

Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, se oglasio nakon što je objavljeno da je Mreži TV nudio da veći broj državnih tvrtki i institucija na televiziji kupi oglasni prostor u zamjenu da se dio državnog novca podijeli s njim. Obećane uplate prelazile su iznos od 200.000 eura, tvrdi Nacional.

"Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, kuvertu, kickback ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže", napisao je Lovrinčević.

"Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno – novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom, to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju", dodao je ministrov savjetnik.

Pročitajte i ovo Napeto stanje Rusi se pohvalili: "Postigli smo znatan napredak na jugu Ukrajine"

Također je ustvrdio da ovo nije prvi udar kojim ga se pokušava diskreditirati.

"Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran. I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi – na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim", napomenuo je.

U prvoj verziji objave, Lovrinčević je napisao: "Ovoliko za početak...", ali je taj dio naknadno izbrisao.

Objava Jurice Lovrinčevića Foto:Screenshot