Eksplozije u Ukrajini

Rusi pet sati gađali Kijev dronovima i raketama: Dijelovi pali na stambenu zgradu

Ruski napad dronovima na Ukrajinu Foto: Afp
Rusija je napala Kijev s nekoliko serija dronova. Ukrajinske zračne snage objavile su da su oborile 67 od 73 drona i jednu od tri rakete.

Rusija je rano u ponedjeljak napala Kijev s nekoliko serija dronova, a ukrajinska protuzračna obrana uspješno je zaustavila te napade koji su trajali više od pet sati, objavila je ukrajinska vojska. Svjedoci Reutersa prenose kako su čuli niz eksplozija u ukrajinskoj prijestolnici koje su nalikovale zvuku protuzračne obrane te da su vidjeli objekte koji su pogođeni u zraku. 

Eksplozija dronova iznad Ukrajine Foto:Afp

Svi dronovi koje je Rusija lansirala na Kijev ili su uništeni ili neutralizirani elektroničkim naoružanjem, rekao je Serhij Popko, čelnik vojske u prijestolnici, na aplikaciji Telegram.  Prema prvim informacijama nema stradalih ni štete, dodao je Popko. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su ostaci drona pali na jednu stambenu zgradu te da su hitne službe na licu mjesta. 

Ukrajinske zračne snage objavile su da su oborile 67 od 73 drona i jednu od tri rakete. 

Eksplozija dronova iznad Ukrajine Foto:Afp

Guverner regije Ruslan Kravčenko izvijestio je da na području oko Kijeva nema štete na ključnoj ili stambenoj infrastrukturi. Napadi su uzrokovali pet požara u istom broju okruga u regiji, no nema žrtava. Guverner Mikolajiva Vitalij Kim objavio je da je napad uzrokovao požar na postrojenju u toj južnoj regiji. 

Rusija je tijekom rujna pokrenula niz zračnih napada na Kijev i Ukrajinu, gađajući njezinu energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu i ubivši nekoliko desetaka civila

Pročitajte i ovo kaznena djela Velika akcija USKOK-a: Uhićeno više osoba, doznaje se o čemu se radi

Pročitajte i ovo Podlegao ozljedama Dječak upucan u glavu i lice tijekom lova na zečeve: "To je jako uznemirujuće"

Pročitajte i ovo Optuženi za prostituciju Cure detalji posla s prostitucijom Vučićeve kumčadi: "Masaža je trajala 30 minuta, a na kraju..."