Na nišanu

Nova prijetnja nakon atentata: Robert Fico poštom dobio metak

Rober Fico, slovački premijer Foto: Afp
Metak u omotnici nova je prijetnja slovačkom premijeru, koji je u svibnju upucan u pokušaju atentata.

Slovački premijer Robert Fico primio je omotnicu s metkom od nepoznatog pošiljatelja, priopćila je vlada u srijedu. Slučaj je sada proslijeđen slovačkoj policiji, rekao je vladin odjel za tisak za Politico.

Prijetnja je uslijedila nakon pokušaja atentata na Fica u svibnju, koji je šokirao Europu i razotkrio duboko polarizirano slovačko društvo.

Muškarac koji je pucao u Ficu je 71-godišnji Juraj Cintula, koji je rekao da se ne slaže s politikom aktualne vlade. Trenutačno je u pritvoru, suočen je s optužbama za terorizam i kaznom od 25 godina do doživotnog zatvora.

Fico je nekoliko puta operiran nakon što je u pucnjavi zadobio ozljede opasne po život. Za napad je okrivio oporbu u svom prvom videopojavljivanju nakon što je upucan.

Kritičari kažu da Ficina vlada kopira politike Mađarske proganjajući medije, institucije za borbu protiv korupcije i LGBTQ+ zajednicu. Također joj predbacuju da staje na stranu Kremlja kad je riječ o ratu u Ukrajini.

Pročitajte i ovo objavljena snimka VIDEO Dron se spremao ubiti ruskog vojnika, ali sve je stalo u ključnom trenutku: Umjesto kiše metaka spustio mu je poruku koja mu je spasila život

Pročitajte i ovo cure detalji Poznato koga je i zašto napao šef DM-a: Sve je pokrenula jedna poruka