najjači u povijesti

FOTO/VIDEO Snažan uragan hara istočnom obalom SAD-a: Odnio šest života, poginulo i dijete

Snažan uragan Helene na istočnoj obali SAD-a Foto: X / Screenshot
Snažan uragan Helene pogodio je američku istočnu obalu. Najviše su nastradale Florida i Sjeverna Karolina, a broj poginulih raste.

Razorni uragan Helene do sada je odnio šest života, uključujući i onaj djeteta od četiri godine kojeg je poginulo u prometnoj nesreći. 

Do nesreće je došlo kada je automobil frontalno naletio na vozilo koje je išlo u suprotnom smjeru. Četverogodišnje dijete je na mjestu preminulo, a 12-godišnjak koji je bio u istom vozilu je hospitaliziran s ozljedama opasnim po život.

U bolnici je završilo i dvoje djece iz drugog vozila - dvogodišnjak s ozljedama opasnim za život i četverogodišnjak s lakšim ozljedama. Obje vozačice zadobile su lakše ozljede, potvrdio je lokalni policijski narednik Christhopher Knox.  

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Još jedna smrt zabilježena je u kući u gradu Charlotte u Sjevernoj Karolini. Za sad još nepoznata osoba poginula je nakon što je na nju palo stablo zbog jakog vjetra. 

Stanovnica Floride Jules Carl požalila se reporteru CNN-a kako je ovo najgora tropska oluja koju je do sada doživjela. 

"Mojom ulicom plovi čamac, a u našem dvorištu plivaju ribe", rekla je Carl.  

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Vlasti su stanovnike u dijelu savezne države Florida zamolili da ne ispuštaju vodu u svojim domovima kao ni da se ne tuširaju i peru rublje zato što je jedna od gradskih postrojenja za pročišćavanje kanalizacije isključena.

Pročitajte i ovo Burno u Saboru "Vi to meni prijetite?" Frcale iskre između Grmoje i Turudića, glavni državni odvjetnik napustio sjednicu

Pročitajte i ovo vikend s dva lica Stiže promjena vremena i pad temperatura