Pobijedila na sudu

Radnica tužila šefa jer ju nije pozdravio i dobila odštetu: "Zbog njega sam patila od tjeskobe"

Ilustracija Foto: Getty Images
Uredska radnica iz Velike Britanije dobit će odštetu jer ju njezin šef nije pozdravio kad je došla na posao.

Nadine Hanson tužila je šefa tvrtke za regrutaciju Andrewa Gilchrista jer ju tri puta nije pozdravio kada je došla na posao. On tvrdi da to nije učinio jer je mislio da je zakasnila i nije imao pojma da je bila na liječničkom pregledu.

Osim toga, Gilchrist je samo sat vremena nakon njezina dolaska na posao dao povišicu dvjema kolegicama bez da joj je rekao, a njegovo ponašanje dovelo je do toga da je Hanson pobijedila u sporu za nepravedni otkaz na radnom sudu u Leedsu. Još uvijek ne zna koliku će odštetu dobiti.

"Nisam je namjerno ignorirao niti je izbjegavao. Možda sam joj i rekao 'dobar dan', ali ako nisam, to nije bilo iz nepristojnosti, već sam jednostavno bio zauzet", rekao je Gilchirst za Mail Online.

Ispričao je i da je kasnije održao sastanak s Hanson. Tvrdi da je postojao problem jer je ona htjela nastaviti raditi svoj četverodnevni radni tjedan od kuće, dok je on, kao novi šef, htio da bude u uredu.

"Zarađivala je plaću od oko 35.000 funti (42.700 eura) godišnje s bonusima, ali nije htjela dolaziti u ured, kao ostali zaposlenici, što sam joj rekao da mora", objasnio je te dodao da ona ne zaslužuje nikakvu odštetu: "Niti novčić – nula!"

Tijekom saslušanja ranije ovog tjedna, sutkinja za radne sporove Sarah Davies zaključila je da je Gilchristovo ponašanje bilo "nerazumno" i da je njegovo jutarnje ignoriranje vjerojatno "narušilo povjerenje i sigurnost". Gilchrist je "namjerno podrivao" Hanson da bi je natjerao da ode.

Odgurnuo je njezin telefon kada je pokušala objasniti da je bila na pregledu i predložio joj da ode. Hanson, koja je na kraju dala otkaz i patila od tjeskobe zbog načina na koji ju je Gilchrist tretirao, tužila je njegovu tvrtku i za nepravedni otkaz.

Također je pobijedila u tužbi za neovlašteno smanjenje plaće nakon što joj je Gilchrist uskratio bolovanje jer je mislio da glumi bolest.

"S ponašanjem vlasnika i direktora novog poslodavca, namjerno ili vjerojatno, podriva se povjerenje i sigurnost", rekla je sutkinja te zaključila: "Iako to samo po sebi možda nije temeljno kršenje ugovora, moglo je pridonijeti takvom kršenju."

Pročitajte i ovo Cure detalji FOTO Šokirali se onime što je ubijeni šef Hamasa imao u džepu: U prvi trenutak nisu znali je li prava ili lažna

Pročitajte i ovo Migracije Jedna hrvatska bolnica postala je posebno privlačna rodiljama: Pogledajte što sve nudi

Povezane teme