Unatoč pozivima za uhićenje

FOTO Putin u Mongoliji dočekan s crvenim tepihom, svečano i na ceremoniji

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vladimir Putin je u svom kontroverznom posjetu Mongoliji. Dočekan je s crvenim tepihom, pripremili su mu i ceremoniju uoči sastanka s mongolskim predsjednikom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u ponedjeljak u Mongoliju, članicu Međunarodnog kaznenog suda koji je za njim izdao nalog za uhićenje.

Službeni posjet tijekom kojega se u utorak sastao s mongolskim čelnikom Ukhnaa Khurelsukhom, prvi je Putinov posjet zemlji članici Međunarodnog kaznenog suda otkako je izdan nalog za njegovo uhićenje prije gotovo 18 mjeseci na temelju optužbi za ratne zločine u Ukrajini. Ukrajina je pozvala Mongoliju da uhiti Putina i preda ga sudu u Haagu. Putinov glasnogovornik rekao je prošli tjedan da Kremlj nije zabrinut zbog posjeta, piše AP.

Putin i mongolski čelnik prisustvovali su ceremoniji obilježavanja pobjede sovjetskih i mongolskih trupa nad japanskom vojskom koja je preuzela kontrolu nad Mandžurijom u sjeveroistočnoj Kini 1939. godine. Tisuće vojnika poginulo je u mjesecima borbi u sporu oko toga gdje je granica između Mandžurije i Mongolije.

Pročitajte i ovo suđenje u Francuskoj Supruzi ubacivao tablete u jelo i zvao muškarce da je siluju: Učinili su to više od 90 puta, među silovateljima vijećnik, vatrogasac, policajac...

Pročitajte i ovo objavio Nacional Plenković policijskim gliserom posjećivao i rodbinu na otocima? Oglasio se i MUP