znakovit datum

VIDEO Opsadno stanje u centru Münchena zbog pucnjave, policija ubila napadača

U centru Münchena došlo je do pucnjave kada je napadač otvorio vatru na policiju. Ubijen je.

U centru Münchenu došlo je do pucnjave u prijepodnevnim satima u četvrtak. Radi se o lokaciji u blizini izraelskog konzulata, ali i Dokumentacijskog centra, inače bivšeg sjedišta nacističke stranke. 

Münchenska policija potvrdila je opsežnu operaciju na području Briennerstrasse i Karolinenplatza. "Sve hitne službe su na terenu, a podignut je i helikopter", izvijestila je policija na društvenoj mreži X. 

Kasnije su objavili da su na području Karolinenplatza policijske snage pucale na sumnjivu osobu te da je ubijena. Nema informacija o drugim ozlijeđenima. 

"Napadač je otvorio vatru na policiju koja je tek nakon toga uzvratila i ubila napadača", rekao je bavarski ministar Joachim Herrmann.

Osumnjičena osoba je otvorila vatru na policiju koja je osiguravala zgradu arhiva nacionalsocijalističkog režima koja se nalazi u blizini izraelskog konzulata.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Inače, na današnji dan, prije 52 godine, palestinski teroristi ubili su izraelske sportaše na Olimpijadi u Münchenu.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

 

Pročitajte i ovo prvi put? Putinov najveći saveznik dignuo avione i oborio ruske kamikaze koje su išle na Ukrajinu!

Pročitajte i ovo Stiže promjena Upaljen alarm za gotovo cijelu Hrvatsku, u dvije regije bit će opasno vrijeme: "Spremite se za grmljavinu i tuču, zaštitite se od munja"