Uspješna potraga

Pronađen nestali planinar, tražili su ga danima: Opisao je kako je preživio, neko vrijeme neće u divljinu

Uspješno okončana potraga za nestalim planinarom Foto: CAL FIRE CZU
Deset dana trajala je potraga za nestalim planinarom.

Lukas McClish otišao je 11. lipnja na planinarenje u planinama Santa Cruza, koje je trebalo trajati tri sata. Međutim, ubrzo je izgubio put s obzirom na to da su uništene markacije u nedavnim šumskim požarima na tom području.

Njegova obitelj prijavila je nestanak 34-godišnjeg muškarca 16. lipnja nakon što se nije pojavio za Dan očeva, što je pokrenulo višednevnu potragu i spašavanje. McClish je pronađen nakon deset dana nakon što je uočen policijskim dronom, piše BBC.

"Bilo je više izvješća svjedoka koji su nekoga čuli kako viče upomoć, ali bilo je teško utvrditi lokaciju te osobe", napisali su u objavi na X-u lokalni vatrogasci koji su pomagali u spašavanju.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

McClish je pronađen u šumi između Empire Grade Roada i Big Basin Highwaya u okrugu Santa Cruz. Pronađen je bez većih ozljeda i ponovno je ujedinjen sa svojom obitelji, priopćio je Ured šerifa okruga Santa Cruz uz napomenu: "Ovo je doista bio timski rad s najboljim ishodom kojem smo se mogli nadati."

McClish je na planinarenje otišao sa samo parom hlača, planinarskih cipela i šeširom, kazao je u razgovoru za ABC: Imao sam svjetiljku i sklopive škare, poput Leathermanova alata. I to je otprilike bilo to."

Pročitajte i ovo Neobičan niz "Mislio sam da znam što sve imaju, ali...": Stručnjaci zbunjeni, traže ljude da im pomognu otkriti što su misteriozne strukture u polju

Pročitajte i ovo Otac objavio uznemirujuće detalje Dostavljač za DNEVNIK.hr o brutalnom napadu: "Udario me šakom u glavu pa nogom. Na policiji su mi rekli za kamere..."

Rekao je da je preživio pijući velike količine vode koju je skupljao čizmom: "Samo sam se pobrinuo da pijem galon vode svaki dan, ali nakon toga, približavajući se kraju, moje je tijelo trebalo hranu i neku vrstu hrane." Kazao je i da ga je sve umorilo te je istaknuo da je bio dirnut kad je vidio sve spasilačke timove koji su ga tražili.

Dodao je da vjerojatno neće ići u divljinu neko vrijeme: "Pješačio sam vjerojatno dosta za ostatak godine."