Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac objavio uznemirujuće detalje

Dostavljač za DNEVNIK.hr o brutalnom napadu: "Udario me šakom u glavu pa nogom. Na policiji su mi rekli za kamere..."

Napad na dostavljača - 2
Napad na dostavljača - 2 Facebook screenshot
Aktualno Galerija Napad na dostavljača - 2 Napad na dostavljača - 2 Foto: Facebook screenshot Napad na dostavljača - 1 Napad na dostavljača - 1 Foto: Facebook screenshot Napad na dostavljača - 3 Napad na dostavljača - 3 Foto: Facebook screenshot +0 Napad na dostavljača - 4 Galerija 1/4 >>
"Moj sin imao je dostavu. Prišla su mu dvojica i tražila da im da motor. Kako je on to odbio, udarili su ga nekoliko puta u glavu i još jednom nogom", napisao je otac.

"Dragi svi, mislim da nikada nisam ništa tražio za sebe, evo sada tražim. Prije 30 minuta kod Galeba na Kostreni moj sin Mateo imao je dostavu jer vozi za Glovo. Nakon dostave prišla su mu dvojica i tražila da im da motor. Kako je on to odbio, udarili su ga nekoliko puta u glavu i još jednom nogom. Ako je netko bilo što vidio, molio bih da mi se javi", objavio je na Facebooku Saša Pavlić, čijeg su sina Matea (20) u nedjelju napali nepoznati muškarci.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane kazneno djelo Maloljetnici opljačkali dostavljača hrane, prijetili mu pištoljem

Kontaktirali smo mladića i on je za DNEVNIK.hr opisao kako je došlo do incidenta.

"Prišla su mi dva momka u dvadesetim godinama. Jedan od njih zatražio me ključeve motocikla da napravi đir. Odbio sam to učiniti i kazao da žurim dalje na drugu dostavu. Nakon toga me udario dvaput u glavu te jednom nogom, no uspio sam pobjeći. Vidio sam ih prvi put u životu i nisu mi djelovali kao da su pod utjecajem alkohola ili sličnog. Rekao bih da je to bio pokušaj krađe motora."

Slučaj je prijavljen policiji.

"Kazali su kako su na tom mjestu postavljene kamere, pa će i na taj način pokušati pronaći napadače", kaže Mateo te dodaje kako mu to nije bilo prvo neugodno iskustvo na radnom mjestu.

Napad na dostavljača - 2 Napad na dostavljača - 1 Foto: Facebook screenshot

"Jednom su mi pokušali i ukrasti hranu koju sam dostavljao."

Kaže da se nakon incidenta čuo sa šefom, koji ga je pitao je li u redu.

"Nadam se kako se više neće događati slične stvari. A danas vjerojatno nastavljam s poslom."

Njegov otac naglasio je kako su napadi na dostavljače hrane postali uobičajeni.

"To treba prestati, svaki napad bez obzira na koga, potrebno je istražiti i procesuirati, jer je samo pitanje dana kada će se dogoditi veće zlo. Zaustavimo nasilje dok nije kasno", poručio je i dodao:

"Mateo je dobro, pukom srećom, da nije imao kacigu, bio bi na traumi. Da je pao s motora kada ga je idiot pogodio nogom, isto tako. Ljudi, ovo se ne smije događati, ovo ne smije postati normalno. Mateo je napadnut iz čista mira, usred bijela dana, obavljajući svoj posao, na glavnoj gradskoj plaži. Tamo se kupaju obitelji s djecom."

Pročitajte i ovo Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..."

Naglašava kako je žalosno što nitko nije reagirao.

"Pita Mateo otimaju li i poštarima motore i što bi bilo da je nekog poštara netko maznuo dva puta u glavu i nogom. Napasti dostavljača hrane postaje polako novo normalno, je*iga, događa se, okreneš glavu i prođeš. Ja ne mogu, da je bio u pitanju Filipinac, Indijac ili neki drugi klinac, u mojoj smjeni to se ne može dogoditi bez reakcije. Reakcija čini neko društvo civiliziranim. Nasilje ne smije postati normalno", navodi i dodaje:

"Ovo je moglo završiti kobno, kaže da je jedva ostao na motoru, tamo je zid, moglo se dogoditi svašta. Da je pao s motora, oni bi ga iscipelarili. I što onda da se nešto puno teže dogodilo? Imao je sreće, ajmo se potruditi da neki drugi momak ne mora imati sreće, da taj svoj krvavi kruh zaradi bez razmišljanja o tome hoće li preživjeti dan bez batina. Ovo nije bio prvi eksces, nadam se da je posljednji. Hvala svima na podršci i brizi", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene