Tragedija kod Obrovca

Češki mediji prenose drugačiju priču: "Eksplozivnu napravu dijete je pronašlo u grmlju!"

Očevid nakon nesreće kod Obrovca Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Poznanici i članovi obitelji stradalih u eksploziji kod Obrovca ispričali su za češke medije svoju verziju priče. Tvrde na naprava nije donesena iz Češke u automobilu, već da ju je pronašao dječak - u grmlju.

Češke medije kontaktirali su poznanici obitelji čiji su članovi sudjelovali u nesretnom događaju kod Obrovca u zadarskoj županiji u kojoj je dijete smrtno stradalo, a dvije žene su ozlijeđene nakon što je aktivirana eksplozivna naprava.

Izvori čeških medija tvrde kako je jedna obitelj stala na parkiralištu zbog problema u automobilu. Za to vrijeme dječak je otišao obaviti nuždu u grmlje i vratio se s granatom u ruci koja je potom eksplodirala.

Oglasio se i otac jedne od ozlijeđenih žena koji je ispričao veoma sličnu priču. Ono što je trebao biti kratak usputni izlet i kupanje prije povratka u Češku, pretvorilo se u tragediju.

"Stali su jer je puklo crijevo rashladnom sustavu u automobilu. Dječak je izašao iz automobila, ali bio je u blizini, nekoliko metara od automobila. Kad se vratio, u ruci je držao nešto što je eksplodiralo kad je ušao u auto. Moj zet je mislio da su amortizeri puknuli, ali onda je vidio da moja kći krvari. Pogledali su iza auta, dijete je bilo mrtvo", opisao je tragični događaj za TN.cz.

Pročitajte i ovo Tragedija kod Obrovca Eksplozivna naprava od koje je smrtno stradalo dijete nije bila jedina u automobilu! Dnevnik Nove TV doznaje detalje

Pročitajte i ovo Dvostruko ubojstvo Užas u Slavoniji, sin ubio roditelje! Šokirani susjedi: "Oni su bili jako dobri, a on je bio jako bolestan, čini mi se"

"U prekidima sam se čuo sa svojom kćeri, čuo sam hrvatski, zvuk hitne pomoći i plač. Kći mi je rekla da je ona dobro, ali to nije istina. Imala je šrapnel u trbuhu, jetri i po cijelome tijelu", dodao je.

Njegov poznanik u Hrvatskoj, koji živi nedaleko od mjesta nesreće, preživjelima je ponudio smještaj. Ocu ozlijeđene žene najviše smeta kako se o nesreći piše te da se naprava nije nalazila u automobili, niti da ju je itko od obitelji donio iz Češke, prenosi češka TV Nova.

Prenijeli su i kako u Hrvatskoj i dalje postoji opasnost od mina zaostalih iz rata, no da je hrvatska policija isključila mogućnost da se radilo o takvoj vrsti eksplozije. 

Povezane teme