Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginulo dijete

Policija objavila detalje tragedije kod Obrovca: Poginulo dijete (9), češki turisti u automobilu imali eksplozivno sredstvo?!?

Sanja Jurišić - 2
Sanja Jurišić - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Policija je objavila detalje o eksploziji nedaleko od Obrovca u kojoj je smrtno stradalo dijete, a ozlijeđeno je troje Čeha.

Jedno je dijete poginulo u eksploziji koja se sinoć dogodila u Bilišanima kraj Obrovca, a ozlijeđene su dvije žene i muškarac. 

Žene je nakon eksplozije Hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu Zadar. Jedna od njih ima ozljede abdomena, operirana je i nalazi se na jedinici intenzivne njege. Druga žena ima teške ozljede oka i na odjelu je oftalmologije.

O tragičnom događaju oglasila se jutros i zadarska policija. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja zasad nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe.

Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.

Policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka toga događaja.

Eksplozija se dogodila u srijedu oko 18 sati, a u njoj je smrtno stradalo dijete. Uzrok eksplozije još nije poznat. Kako se doznaje, radi se o češkim turistima koji su se u Bilišanima zaustavili zbog kvara na automobilu."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene