Rat u Ukrajini

Potresne slike roditelja s bebama ispred pogođene bolnice obišle svijet: Proglašen dan žalosti

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U jednom od najžešćih ruskih zračnih napada na Kijev poginulo je više od 30 civila, a gađana je i dječja bolnica.

Rusija je u ponedjeljak pokrenula val raketnih napada na gradove diljem Ukrajine. U napadima je ubijeno najmanje 36 civila, dok neki mediji napominju da je brojka veća od 40. Među brojnim je pogođenim zgradama i glavna dječja bolnica u Kijevu, gdje se urušilo krilo u kojem se liječe mali onkološki pacijenti.

Potresne slike roditelja koji su s bebama i malom djecom u naručju stajali ispred bolnice obišle su svijet, a ukrajinska vlada utorak je proglasila danom žalosti zbog jednog od najgorih zračnih napada od početka rata.

Pročitajte i ovo Umrlo sedmero djece VIDEO/FOTO Zelenski objavio snimku iz razorene dječje bolnice: "Važno je da svijet vidi što Rusija radi i što ona jest"

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako se opet pokazalo da Ukrajina hitno treba nadogradnju svoje protuzračne obrane, za što je pomoć zatražio od svojih zapadnih saveznika.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Protuzračna obrana oborila je 30 od 38 projektila, priopćile su zračne snage. Više od 50 civilnih zgrada, uključujući stambene kuće, poslovni centar i dvije medicinske ustanove oštećeno je u Kijevu, središnjim gradovima Krivi Rih i Dnjipro i još dva istočna grada, rekao je ministar unutarnjih poslova.