Cure strašni detalji

Pola sata prije nego što je njezin sin počeo divljački pucati majka nazvala školu: Prošle godine policija ga je ispitivala zbog prijetnji

Pucnjava u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Georgiji Foto: Afp
Annie Brown, tinejdžerova teta, tvrdi da je njezina sestra nazvala savjetnika u srednjoj školi Apalachee pola sata prije nego što je izbila pucnjava.

"Otac Colta Graya, osumnjičenog za pucnjavu u školi u Georgiji, zaslužuje smrt jer je svog sina pretvorio u masovnog ubojicu", rekao je dječakov djed.

Colin Gray suočava se s četiri točke optužnice za ubojstvo iz nehata i dvije točke za ubojstvo drugog stupnja usred tvrdnji da je svom sinu dao pušku AR-15 korištenu u masakru u srednjoj školi Apalachee.

Grayev bivši svekar rekao je da je 14-godišnjaka njegov otac natjerao da učini zločin. Također je otkrio da je Coltova baka posjetila školu u blizini Windera samo nekoliko dana prije pucnjave kako bi razgovarali o njegovu ponašanju.

"Provesti 11 godina s tim je*enim luđakom koji vrišti i viče svaki dan, to može utjecati na bilo koga", rekao je Charles Polhamus (81) te je dodao da ocu treba izreći smrtnu kaznu.

Gray (54) pojavio se na sudu u petak nakon što je uhićen zbog svoje uloge u pucnjavi u kojoj su ubijena dva učenika i dva učitelja, a devet ih je ozlijeđeno.

Roditelji navodnog napadača razveli su se 2022. nakon što su deložirani iz svog doma, a Colt je živio s Grayem kad se pucnjava dogodila, piše Daily Mail.

"Colt mora platiti za ono što je učinio, ali, kažem vam, bio je vođen, nema sumnje. Život s disfunkcionalnim ocem koji je cijele dane vrištao i vikao. Prije nego što je prošao kroz ovo bio je dobro dijete", rekao je njegov djed. 

Polhamus je rekao da je njegova supruga Deborah otišla u školu dan prije pucnjave zabrinuta zbog unukova stanja jer nije išao u školu, pratio nastavu. 

Progovorio je i o tome da je njegova kći Marcee Gray nazvala školu svoga sina kako bi ih upozorila što se događa samo nekoliko minuta prije pucnjave.

"Rekla sam im da je riječ o hitnom slučaju i da hitno potraže mog sina", napisala je majka svojoj sestri u tekstualnim porukama.

Mediji su izvijestili da zapisnik poziva pokazuje da je majka nazvala školu pola sata prije nego što je započela pucnjava. Zatim je sjela u automobil i zaputila se prema školi, udaljenoj više od tri sata. Ali negdje na pola puta saznala je da se tragedija koju je pokušala spriječiti već dogodila.

Daljnja razmjena poruka Marceeine sestre, Annie Brown, pokazala je da su Coltova škola i obitelj također bili u kontaktu u vezi s njegovim pogoršanim mentalnim zdravljem barem tjedan dana prije pucnjave.

U jednoj poruci Brown je navodno rekla da Colt ima suicidalne misli. Nakon te tragedije rekla da je njezin nećak mjesecima molio za pomoć zbog mentalnog zdravlja, ali su ga odrasli iznevjerili.

Colina Graya prošle je godine ispitala policija zbog prijetnji koje je njegov sin uputio na platformi za igrice Discord kada je rekao da bi mogao pucati.

Colin je tada policajcima rekao da ima oružje za lov zaključano u sefu u obiteljskoj kući - ali da njegov sin nema pristup tome. Rekao je da se tinejdžer teško nosio s razvodom roditelja i da su ga često napadali u školi.

"On zna ozbiljnost oružja i što ono može učiniti", rekao je dječakov otac tada. Također je spomenuo kako njegov sin postaje uznemiren pod pritiskom i zapravo ne razmišlja zdravo. Na kraju je slučaj zatvoren nakon što ni Colt ni Colin Gray nisu uspješno povezani s Discord računom s kojeg su upućene prijetnje. Prema policijskim izvješćima koje je objavio šerifov ured, nije bilo ni osnove za oduzimanje obiteljskog oružja.

Pročitajte i ovo Vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Pojeftinjuje gorivo, ovo su nove cijene

Pročitajte i ovo Aktualne teme Plenković ne otkriva detalje novog poreza, prozvao Milanovića: "On rasipa vaš i moj novac"

Pročitajte i ovo nove optužbe za Tateove Progovorile žrtve braće influencera: "Uhvatio me za grlo, tresnuo o krevet i onda silovao. Slao mi je poruke Volim te silovati"