Slavio je

VIDEO Pilot koji se zabio u hotel tu istu noć je pio: Poznato i kako je došao do helikoptera

Slika nije dostupna
Otkriveni su novi detalji o pilotu koji se helikopterom zabio u zgradu hotela u Australiji i poginuo. Tu istu večer bio je s kolegama i družio se.

Nekoliko sati prije no što se helikopterom zabio u hotel Double Tree Hilton u australskom gradu Cairnsu, pilot je bio na druženju s kolegama i pio je, rekao je jedan od kolega iz tvrtke Nautilus Aviation.

Iz tvrtke, koja se inače bavi iznajmljivanjem helikoptera u turističke svrhe, rekli su da je pilot s kolegama u privatnoj organizaciji slavio nedavno promaknuće i odlazak jednog od kolega.

"Ima dozvolu za upravljanje helikopterima na Novom Zelandu, ali nikada nije letio u Australiji", rekli su iz Nautilus Aviationa.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pilot je nakon slavlja "neautorizirano ušao u helikopterski hangar", dodali su iz agencije, piše BBC.

Pilot je poginuo uslijed udara helikoptera u zgradu hotela. Ozlijeđene su dvije osobe, 80-godišnjak i 70-godišnjakinja, ali su stabilno, a stotine gostiju hotela bile su evakuirane.

Pročitajte i ovo Totalni rat Veliki sukob na pomolu: "Niz napada mogao bi početi već ovog tjedna!"

Do nesreće je došlo oko 2 sata ujutro po lokalnome vremenu. Od siline udarca odvojila su se dva propelera.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

  Pročitajte i ovo Ozbiljne malverzacije USKOK razotkrio veliku kriminalnu mrežu: Devet osoba uhvaćeno u milijunskoj utaji poreza

Iz tvrtke Nautilus Aviation napomenuli su i da surađuju s policijiom Queenslanda te australskim Uredom za sigurnost u prometu.

"Izražavamo iskrenu sućut obitelji pilota. Nastavit ćemo vrlo blisko surađivati ​​s QPS-om i ATSB-om dok istražuju okolnosti incidenta”, rekli su.