U posjetu Luksemburgu

Papa Franjo: "Molim vas, više beba, više beba!"

Papa Franjo posjetio je Luksemburg. Posjet nije prošao bez incidenta.

Papa Franjo stigao je u Luksemburg. To je drugi posjet Svetoga oca jednoj od najmanjih europskih država nakon gotovo 30 godina. U zračnoj luci dočekali su ga premijer te veliki luksemburški vojvoda sa suprugom.

Nakon primanja u Velikoj vojvodskoj palači, papa je obišao središte grada u papamobilu. Unatoč kiši, na ulicama ga je pozdravilo mnoštvo ljudi. Već u četvrtak navečer putuje u posjet Belgiji.

"Dopustite, reći ću još nešto. Vidio sam podatke o natalitetu, molim vas, više beba, više beba. One su budućnost. Ne kažem više beba, a manje pasa. To govorim samo u Italiji. Što se tiče vas, više beba", poručio je okupljenima.

Zbio se i incident

Vožnju papamobila kroz središte grada Luksemburga obilježio je manji incident.

Dvije prosvjednice pokušale su se probiti do Svetoga oca, no policija ih je uspjela spriječiti i vratiti iza ograde. Prosvjednice su nosile natpise ''Stop blagoslovu borbi s bikovima''. Na sličan prosvjed pozvali su i aktivisti u Belgiji.

Pročitajte i ovo Pronađen je Medvjed nasmrt izgrizao oca i sina, uveden policijski sat: "Zdrava životinja to ne bi učinila..."

Pročitajte i ovo Javlja HALMED Povlači se ovaj lijek: Bolesnici se trebaju javiti svom liječniku

Pročitajte i ovo U Australiji FOTO/VIDEO Ribari ulovili jezivo biće iz morskih dubina, legenda kaže: "Ovo je predznak potresa"