Vojne vježbe

Otkriće sa satelitskih snimki zabrinulo svijet: Što to Kina radi u pustinji?

Ilustracija Foto: Getty Images
Najnovija kineska vojna vježba, otkrivena putem satelitskih slika, pokazuje praksu dizanja u zrak modela američkih borbenih zrakoplova u udaljenoj pustinji.

Satelitske snimke kineske vojne vježbe iz svibnja 2024. godine izazvale su zabrinutost nakon što je otkriveno da Kina vježba dizanje u zrak američkih borbenih zrakoplova vrijednih 90-ak tisuća eura.

Za snimke su zaslužni Airbusa i Google Earth, a prikazuju makete američkih borbenih zrakoplova F-35 i F-22 u udaljenom pustinjskom području na sjeverozapadu Kine te njihovo simulirano uništavanje.

Snimke, koje prikazuju makete aviona i posljedice očiglednih eksplozija, svjedoče o fokusiranosti Kine na vježbe suzbijanje najnovije američke vojne tehnologije.

Satelitske snimke možete pogledati OVDJE.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Teško ozlijeđena vozačica mopeda u Splitu: Ona je u bolnici, a policija traži pomoć građana

Pročitajte i ovo Izbori u SAD-u Druga američka revolucija i Projekt 2025: Čak se i Trump, barem javno, odriče kontroverzne grupe

Na poprištu vježbi nalaze se razne vrste modela zrakoplova te nekoliko hangara i radarskih tornjeva, što ukazuje na sveobuhvatno i realistično okruženje za obuku kineskih snaga, piše Express.

 

Povezane teme