Jako ga hvali

Orban se susreo s Trumpom pa objavio znakovitu poruku: "On će to riješiti!"

Viktor Orban i Donald Trump Foto: Screenshot/X
Mađarski premijer Viktor Orban susreo se s Donaldom Trumpom.

Donald Trump sastao se s Viktorom Orbanom na Floridi u četvrtak navečer, samo nekoliko tjedana nakon što se mađarski premijer sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Njegov posjet Mar-a-Lagu u Palm Beachu posljednji je u nizu sastanaka između njih dvojice.

Orban je javno podržao Trumpovu kandidaturu za ponovni izbor i nedavno je rekao da postoji vrlo, vrlo velika šansa da predsjednik Joe Biden izgubi izbore, piše BBC.

U tvitu Orban je nazvao posjet "mirovnom misijom 5.0" te je dodao:
"Razgovarali smo o načinima za mir. Dobra vijest dana - on će to riješiti!"

Pročitajte i ovo Ujedinjenje Cipra? Prošlo je 50 godina od kaosa, može li otok raseljenih biti otok nade? "Nitko nije očekivao da će stvari ispasti kako su ispale"

Mađarskog čelnika u Europi često kritiziraju zbog njegovih proruskih stavova, ali i dalje je popularan među Trumpovim pristašama i američkim konzervativcima. Također se nedavno susreo s kineskim Xi Jinpingom i Volodimirom Zelenskim u samoopisanoj "mirovnoj" inicijativi.

Pročitajte i ovo Upozorava HAK Oprez! Dabar na autocesti kod Ivanića

Pročitajte i ovo Samit NATO-a Novi britanski premijer: "Saveznici trebaju povećati izdvajanja za obranu"

U srijedu su ruski mediji pisali da su takve inicijative uzaludne, ali su dodale da bi Viktor Orban mogao proslijediti podatke koje je prikupio Trumpovu timu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Orban je rekao da bi Trumpova pobjeda na američkim izborima bila dobra za svjetsku politiku te dodao: "On je čovjek mira. U svom četverogodišnjem mandatu nije pokrenuo niti jedan rat, a učinio je mnogo kako bi se stvorio mir u starim sukobima u vrlo kompliciranim područjima svijeta."

Orban, čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom, također je kritizirao Bidenovu administraciju jer nije uspjela okončati sukob u Ukrajini.