U blizini skupa

Novi atentat na Trumpa? Uhićen muškarac sa sačmaricom

Donald Trump Foto: Afp
Još jedan muškarac, čini se, kanio je ubiti Donalda Trumpa.

Muškarac sa sačmaricom, spremnikom velikog kapaciteta i napunjenim pištoljem uhićen je u subotu u blizini skupa Donalda Trumpa u Kaliforniji. Policija smatra da je incident vjerojatno treći atentat na bivšeg američkog predsjednika i republikanskog predsjedničkog kandidata, javlja Daily Mail.

Muškarac iz Las Vegasa uhićen je u subotu zbog ilegalnog posjedovanja oružja u blizini Trumpova skupa u Coachelli, priopćilo je Ured šerifa okruga Riverside.

Prema navodima policije, zamjenici šerifa, koji su bili raspoređeni na Trumpovu skupu, zaustavili su vozača u SUV-u na kontrolnoj točki u blizini raskrižja Avenije 52 i Celebration Drivea. Ondje su policijski službenici otkrili da je muškarac ilegalno posjedovao pištolj, sačmaricu i spremnik velikog kapaciteta.

Muškarac koji je kasnije identificiran kao 49-godišnji Vem Miller priveden je i smješten u zatvor John J. Benoit Detention Center. "Ovaj incident nije ugrozio sigurnost bivšeg predsjednika Trumpa niti sudionika skupa", priopćeno je iz šerifova ureda. U incidentu nisu prijavljene ozljede niti ispaljeni hici. Prema zatvorskim informacijama, Miller je pušten u subotu uz jamčevinu od 5000 dolara.

Za razliku od atentata u srpnju kada su pucnji ispaljeni tijekom skupa za Trumpa u Butleru u Pennsylvaniji pri čemu je jedan gledatelj poginuo. Nakon toga, u rujnu je uhićen muškarac nakon što je navodno planirao ubiti Trumpa dok je bio na svojem golf terenu u Floridi.

Pročitajte i ovo Rat na Bliskom istoku UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO Izrael napadnut dronovima: Deseci ozlijeđenih, ubijeni vojnici, Hezbolah probio obranu

Pročitajte i ovo Moglo bi biti posla i za policiju? Propala aplikacija za plaćanje u menzi: Vlasnik nestao, studenti ostali bez novca, institucije nemoćne