"neka ih proda rusiji"

VIDEO Snimka koja slama srce: Cipelice poginule djevojčice (6) kao snažna poruka Zapadu - "Nije ih imala priliku nositi!"

Skupina ukrajinskih prosvjednika koji zahtijevaju da zapadne zemlje zaustave trgovinu s Rusijom pozivala je na prosvjedu u Berlinu njemačkog kancelara Olafa Scholza da prestane prodavati robu Moskvi.

Nekoliko desetaka Ukrajinaca, među kojima je bilo izbjeglica i djece, donijeli su njemačkom kancelaru par cipela. Istaknuli su kako su cipele pripadale ubijenoj šestogodišnjoj ukrajinskoj djevojčici, koja se zvala Tatjana. Ostavili su mu ih ispred ureda. 

"Ove cipele su potpuno nove. Nije ih imala priliku nositi. Zato smo ih donijeli Olafu Scholzu i predlažemo mu da ih proda Rusiji, jer on prodaje robu u Rusiju", rekla je jedna od prosvjednica Irina Zemliana.

Pročitajte i ovo NEKAD I SAD VIDEO Zašto je Rusija tako žestoko napala ovaj ukrajinski grad? Stručnjak otkriva što se krije iza stravičnih raketiranja

Pročitajte i ovo ključnih nekoliko tjedana Što će reći Rusi? Finci ozbiljno razmatraju pristupanje NATO savezu, obavještajne agencije zabrinute

Njemačko ministarstvo gospodarstva odbacilo je potpuni embargo na izvoz u Rusiju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u ponedjeljak zapadne zemlje da postrože sankcije Rusiji, uključujući uvođenje embarga na naftu.

Podsjetimo, zbog ovisnosti o ruskoj nafti i plinu Njemačka i Nizozemska odbijaju uvesti sankcije u vidu embarga na uvoz energije.