Išle zajedno u razred

Njemačka u šoku nakon ubojstva djevojčice: Izbole je vršnjakinje, otkriven i motiv okrutnog zločina

Ilustracija Foto: Afp
Osumnjičene za ubojstvo djevojčice (12) i same su djeca. Navodno su s ubijenom Luise išle u razred. Službenih informacija je malo, ali zato se po njemačkim medijima objavljuju neslužbene.

Njemačka javnost šokirana je nakon što se otkrilo da iza ubojstva djevojčice (12), prema svemu sudeći, stoje njezine vršnjakinje. Zbog činjenice da su i žrtva i osumnjičene maloljetne, službene informacije iz istrage cure na kapaljku. No zato je u njemačkim medijima sve više detalja koji cijeli slučaj čine još strašnijim.

Luise je nestala u subotu dok se pješice vraćala kući od prijateljice. Nestanak je prijavljen jer nije došla kući, a nije se javljala ni na mobitel. Pokrenuta je opsežna potraga.

Luise je pronađena mrtva u nedjelju ujutro u blizini svojeg doma na samoj granici između saveznih pokrajina Porajnje-Falačka i Sjeverna Rajna-Vestfalija, na zapadu Njemačke, u blizini željezničkog tunela. Isprva se sumnjalo u seksualni delikt, ali obdukcija nije potvrdila te sumnje.

Zatim se doznalo da su dvije djevojčice od 12 i 13 godina priznale ubojstvo.

"Nakon prvog ispitivanja djevojčice su dale proturječne iskaze, a nakon ponovnog ispitivanja priznale su djelo", rekao je glasnogovornik policije u Koblenzu.

Djevojčice su navodno išle sa žrtvom u razred. Motiv strašnog čina još se službeno ne zna. Istražitelji nerado govore o tome jer su i osumnjičene djeca te se mora paziti i na njihovu zaštitu.

"Kakav bi motiv dijete moglo imati za ovakav čin, odrasli možda ne mogu razumjeti", rekao je javni tužitelj Mario Mannweiler, prenosi Bild, te dodaje da je očito, s obzirom na to da je žrtva imala puno ubodnih rana, "kako su neke emocije odigrale ulogu".

No Fenix Magazin nagađa o motivu i pišu kako su kolegice iz razreda Luise navodno ubile iz osvete.

Tijelo je poslano na obdukciju na Odjel forenzičke medicine Sveučilišne bolnice u Mainzu.

"Prema rezultatu obdukcije, djevojčica je preminula zbog 'brojnih rana, odnosno uboda nožem' i kasnijeg značajnog gubitka krvi", rekao je glasnogovornik policije na konferenciji za novinare.

O koliko je točno uboda riječ te jesu li obje vršnjakinje krive ili samo jedna, također nije poznato.

Mannweiler je objasnio je da obje djevojčice zbog svoje dobi nisu kazneno odgovorne. Prema tamošnjem zakonu, kaznena odgovornost počinje s 14 godina.

Pročitajte i ovo strašan zločin Nestala djevojčica (12) pronađena u šumi, ubijena je: "Šokiran sam onim što smo vidjeli"

Pročitajte i ovo Detalji strave u Ivancu Brinuo se za nepokretnu majku pa je ubio? Policija privela muškarca zbog sumnje u teško ubojstvo

"To ne znači da se s njima ništa neće dogoditi. One se nalaze u rukama centra za skrb mladeži", rekao je Mannweiler. Obje maloljetnice na zaštićenom su mjestu.

"Ovaj me slučaj ostavlja bez teksta"

Istražitelji ne kriju kako su u šoku nakon slučaja.

"Nakon više od 40 godina u službi policije ovaj me slučaj ostavlja bez teksta, tužan sam i šokiran. Trenutačno ne tragamo za drugim osumnjičenicima. Još uvijek tražimo dodatne dokaze na tom području", rekao je Jürgen Süs, potpredsjednik policijske uprave u Koblenzu.