Otprije poznat policiji

Na zubarskom stolcu od sepse umrla djevojčica (4): 67-godišnjem anesteziologu prijeti doživotna kazna

Djevojčica umrla na zubarskom stolcu (ilustracija) Foto: Getty Images
Anesteziolog iz Hessena optužen je za smrt četverogodišnje djevojčice i dovođenej u životnu opasnost još dvoje djece zbog nesavjesnog liječenja.

Frankfurtsko javno tužiteljstvo zatražilo je doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz nehaja za anesteziologa iz Hessena kojem je 2021. na zubarskom stolcu od sepse umrla pacijentica, četverogodišnja djevojčica.

Anesteziolog je osumnjičen zbog nesavjesnog liječenja više pacijenata te smrti djevojčice. Kako se sumnjiči, liječnik je djeci ubrizgavao kontaminirani anestetik za liječenje zuba zbog čega su zadobili trovanje krvi. Drugo dvoje djece koje je liječilo jedva je preživjelo.

67-godišnjak je kriv i po tri točke optužnice za pokušaj ubojstva druge djece, kazala je predstavnica tužiteljstva u izjašnjenju o krivnji pred sudom u Frankfurtu.

Državno odvjetništvo zatražilo je i pritvaranje muškarca prilikom izricanja presude. Osim toga, zatražena je i zabrana obavljanja djelatnosti.

Anesteziolog, koji živi u Bensheimu u južnom Hessenu, već ima kazneni dosje za ubojstvo iz nehaja odrasle pacijentice 2019. godine. Sada je u mirovini, piše Fenix-magazin.

Pročitajte i ovo Blizu smrti Potresna priča iz Provjerenog o stravičnom iskustvu nakon poroda dobila nastavak: "Pokrenut je unutarnji nadzor"

Pročitajte i ovo Sve jedinice na terenu Opsadno stanje u susjedstvu: Muškarac ručao s ljudima pa ih ubio, policija ga traži helikopterima i dronovima

Pročitajte i ovo širi se vrtićima Raste broj slučajeva opasnog virusa koji najčešće zahvaća djecu, a posebno je opasan za starije: "Kod ljudi koji ga prebole, počinju problemi sa srcem"