sam ga je dizajnirao

Predstavljeno novo oružje, sjevernokorejski vođa zaprijetio: "Ključ je u samoobrani"

Kim Jong Un, sjevernokorejski vođa Foto: Afp
Kim Jong Un tijekom vikenda je nadgledao isporuku novih taktičkih balističkih projektila za svoju zemlju.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nadgledao je u nedjelju isporuku novih taktičkih balističkih projektila vojnicima svoje zemlje, izvijestila je u ponedjeljak sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je također održao govor na svečanom događaju u Pjongjangu na kojem je predstavljeno 250 novih lansera taktičkih balističkih projektila, navodi KCNA.

Državni mediji su lansere opisali kao moćno, moderno taktičko napadno oružje koje je osobno dizajnirao Kim i koje je spremno za prijenos jedinicama Korejske narodne armije (KPA).

Pročitajte i ovo Bremenita povijest Milanović u Sinju poručio: "Mi smo počeli teško, branilo nas je malo dobrih ljudi..."

Sjeverna Koreja je rekla da je prošli mjesec testirala svoj novi taktički balistički projektil. Pjongjang će u bliskoj budućnosti imati pojačanu nuklearnu spremnost kako bi odvratio nuklearne prijetnje i zaštitio se te odgovorio na sve izazove, rekao je Kim u govoru vojnim snagama i vojnim znanstvenicima.

Ponovio je kako je skladištenje i poboljšanje nuklearnog oružja zemlje najbolji način za suprotstavljanje, kako je rekao, nuklearnim prijetnjama i pritisku Sjedinjenih Država. Također je rekao kako je mir zajamčen "apsolutnom i neusporedivom sposobnošću samoobrane", navodi KCNA.

Pročitajte i ovo Simbol otpora i mira Kip Anne Frank u Amsterdamu išaran u okrilju noći: Ono što je napisano razjutilo je židovsku zajednicu