Nemirna noć

VIDEO/FOTO Kaos u Njemačkoj: Gorjele automobilske gume, prosvjednici se sukobili s policijom

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Tisuće ljudi u Njemačkoj sudjelovale su tijekom vikenda i u ponedjeljak na skupovima povodom godišnjice terorističkog napada Hamasa na Izrael. Prosvjed u Berlinu je eskalirao i došlo je do sukoba prosvjednika i policije.

Zapaljene automobilske gume, vatromet i kamenje koje leti na policajce. Tako je izgledao propalestinski prosvjed u berlinskoj četvrti Neukölln u ponedjeljak navečer.  

Na snimci koja kruži Platformom X, a navodno je snimljena u ponedjeljak u Sonnenalleeu u Neuköllnu, okrugu s velikom arapskom zajednicom, mogu se vidjeti brojne eksplozije vatrometa. Drugi video koji kruži na X-u, a čiju je autentičnost potvrdila policija, javlja njemački Bild, prikazuje nekoliko zapaljenih automobilskih guma i plamene buktinje te još eksplozija pirotehnike.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Policija je u ponedjeljak kasno navečer uspjela brzo staviti pod kontrolu užarenu situaciju u Sonnenalleeu i uhititi četvoricu izgrednika. Tijekom nereda privedene su ukupno 84 osobe.

Uhićenja je bilo i u berlinskoj četvrti Kreuzberg, gdje su prosvjednici bacali boce na policiju i uzvikivali parole protiv Izraela.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Bild piše da je nereda i poruka mržnje bilo i u Essenu, u kojem su također bacane boce i napadnuti policajci. Jedan policajac je ozlijeđen. Prosvjednici su više puta uzvikivali zabranjene slogane pozivajući na uništenje Izraela.

Sukob propalestinskih prosvjednika s policijom u berlinskoj četvrti Kreuzberg - 1 Foto:Afp

Na prosvjedu je snimljena i Greta Thunberg (21) iz Švedske, koja je postala svjetski poznata kao klimatska aktivistica. Sada se često pojavljuje na antiizraelskim događajima i kritiziraju je zbog izjava koje se smatraju antisemitskima.

Pročitajte i ovo HAPIH Dobro provjerite hladnjake: Povlači se omiljena salama zbog vrlo opasne bakterije

Pročitajte i ovo Oglasio se MORH Građevina koja je koštala 8,5 milijuna eura ima vidljive probleme: Što se događa s vojnim neboderom?