Traje potraga

Golemi propust! Iz zatvora greškom pustili više od 30 opasnih kriminalaca

Ilustracija Foto: Getty Images
Kako bi rasteretili zatvore u Velikoj Britaniji, od početka rujna pustili su oko 1700 zatvorenika, ali 30-ak njih nije trebalo biti pušteno na slobodu.

Više od 30 zatvorenika pogreškom je pušteno iz zatvora u Velikoj Britaniji. Zatvorenici se od početka rujna puštaju iz zatvora kao dio vladina plana za rasterećenje zatvora.

Oko 1700 zatvorenika pušteno je 10. rujna iz zatvora u pokušaju da se smanji prenapučenost zatvora, a sličan broj njih bit će pušten i tijekom listopada. To je odlučeno nakon što je Ministarstvo pravosuđa priopćilo da su zatvori zbog preopterećenosti dovedeni do točke pucanja.

No tijekom puštanja dogodila se velika pogreška. Izvor iz Ministarstva pravosuđa rekao je da je 10. rujna greškom pušteno 37 osoba koje ne smiju biti na slobodi. Propust se dogodio jer su njihovi prijestupi bili su pogrešno evidentirani, piše Sky News.

Većina ih je vraćena u zatvor, a pet zatvorenika još je na slobodi.

Smatra se da je jedan od onih koji su greškom pušteni navodno ponovio prijestup i optužen je za uznemiravanje jedne žene.

Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa rekao je: "Javna sigurnost naš je prioritet. Zato smo poduzeli odlučne korake da popravimo pokvareni zatvorski sustav koji smo naslijedili i da najopasnije prijestupnike držimo zatvorene. S policijom radimo na hitnom vraćanju vrlo malog broja počinitelja." 

Pročitajte i ovo Velika šteta VIDEO Komadi leda skakali po trampolinu, bazen izgledao kao da kuha

Pročitajte i ovo Igre na sreću Zbog novih pravila procvast će ilegalno tržište: "To je svetogrđe"

Pročitajte i ovo bjesomučni rat Višesatni udar! Rusija dronovima napala Kijev

Pročitajte i ovo izraelski napad Hrvati pozvani da napuste Libanon, hrvatski veleposlanik potvrdio: "Nismo prisutni na terenu, ali..."

Povezane teme