Sukob na Bliskom Istoku

Iran uputio nove prijetnje: "Drugi val bit će još razorniji"

Iran ispaljuje rakete, ilustracija Foto: Afp
Izrael je najavio žestoku odmazdu nakon iranskog napada u kojem je ispaljeno stotine raketa. Teheran poslao novu prijetnju.

Nakon večerašnjeg raketnog napada Iranskih snaga na Izrael, iz Teherana je stiglo novo prijeteće upozorenje. 

"Ako cionistički režim odgovori na iranske operacije, suočit će se s razornim napadom", stoji u priopćenju Islamske revolucionarne garde (IRGC) koje je prenijela novinska agencija Fars.

IRGC je rekao da je napad bio u skladu s Poveljom Ujedinjenih naroda.

Navode da je raketni napad uslijedio nakon razdoblja suzdržavanja nakon napada na suverenitet Irana, što se odnosi na ubojstvo čelnika Hamasa Ismaila Hanijeha u Teheranu krajem srpnja.

IRGC je rekao da su raketni napadi ciljali "ri vojne baze oko Tel Aviva, kao i zračne i radarske baze, dodajući da je 90 posto projektila pogodilo svoje ciljeve, piše France24.

Iranski predsjednik Masud Pezeškian pozdravio je "odlučan odgovor" zemlje na ono što je nazvao izraelskom agresijom".

Izrael najavio žestoku odmazdu

Glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari rekao je novinarima da izraelske zračne snage "nastavljaju djelovati punim kapacitetom, a večeras će također nastaviti sa snažnim udarima na Bliskom istoku, kao što je bio slučaj protekle godine."

"Još uvijek istražujemo [rezultat napada] i ne želimo neprijatelju dati sve informacije", kaže Hagari.

Oglasio se Netanyahu

Izraelski premijer Bejamin Netanyahu izjavio je večeras da će Iran patiti zbog svog napada u utorak navečer.

"Iran je napravio veliku grešku večeras - i platit će za to. Iza ovog napada također postoji namjerna i ubilačka ruka koja dolazi iz Teherana. Držat ćemo se pravila koje smo postavili, tko nas napadne, mi ćemo njega", poručio je.

Izraelski dužnosnici već su obećali bolan odgovor, a glavni glasnogovornik IDF-a rekao je da će odgovor doći na način i u vrijeme koje sami odaberu.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku VIDEO Izraelsko nebo zasuto stotinama raketa: Pogledajte trenutke iranskog napada

Pročitajte i ovo Eskalacija VIDEO Iran ispalio stotine projektila, slavlje na ulicama Teherana, Izrael zaprijetio odmazdom

Pročitajte i ovo Završen raketni napad Nakon iranskog napada nižu se reakcije, Biden: "Sjedinjene Države spremne su pomoći Izraelu"

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Svijet VIDEO Iran ispalio stotine projektila, slavlje na ulicama Teherana, Izrael zaprijetio odmazdom

 

 

Povezane teme