U Australiji

FOTO/VIDEO Helikopter udario krov poznatog hotela: Poginuo pilot

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U tijeku je forenzička istraga nakon što se srušio helikopter na krov hotela u popularnom turističkom gradu na sjeveru Australije. Pilot je poginuo, a evakuirane su stotine gostiju.

Helikopter se srušio na krov hotela u popularnom turističkom gradu Cairnsu na sjeveru Australije, pri čemu je poginuo pilot, a stotine su gostiju evakuirane, priopćile su vlasti u ponedjeljak.

Hitne službe pozvane su oko dva sata ujutro u ponedjeljak po lokalnom vremenu nakon što je dvomotorni helikopter udario u krov hotela, te izazvao požar na vrhu zgrade, zbog čega je pokrenuta evakuacija, navela je policija države Queensland u priopćenju.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Policija je izjavila da je forenzička istraga u tijeku kako bi se službeno identificirao pilot koji je proglašen mrtvim na mjestu nesreće.

"Nitko na tlu nije ozlijeđen", istaknuto je.

Pročitajte i ovo Niski decibeli Turisti šokirani situacijom na Hvaru usred ljetne sezone, lokalci uzvraćaju: "Ljudima je stvarno dosta..."

Pročitajte i ovo Crni dim Gori nuklearna elektrana Zaporižje: Hitno se oglasio Zelenski i pozvao Europu da reagira

Australski mediji izvijestili su kako se nesreća dogodila u Hiltonovu hotelu u gradu Cairnsu, koji je poznat kao glavno polazište za posjete Velikom koraljnom grebenu.

Dvije lopatice rotora helikoptera su otpale, a jedna je završila u bazenu hotela, javljaju mediji.