Sve gore i gore

Francuski predator imao "učenika": Stravični detalji sa suđenja razotkrili da nije bio jedini

Prizor sa suđenja Foto: Afp
Trenutačno traje suđenje Francuzu koji je drogirao svoju suprugu te pozivao desetke muškaraca da je silulju, a sada je iscurilo da je imao i "učenika".

Na suđenju Francuzu koji je pozivao desetke muškaraca da siluju njegovu ženu koju je drogirao otkrilo se kako je drugi muškarac koji živi u istom području kopirao taktiku drogiranja i silovanja vlastite žene.

Dominiqueu Pélicotu (71) sudi se u gradu Avignonu na jugu zemlje za brojna silovanja i angažiranje desetaka nepoznatih muškaraca da siluju njegovu ženu pod jakim sedativima u vlastitom krevetu tijekom desetljeća u selu Mazan na jugu.

Pedesetak muškaraca u dobi od 26 do 74 godine također se sudi za njihovu navodnu umiješanost.

Sudski postupak otvoren je za javnost na zahtjev Pélicotove bivše supruge Gisèle (71), koja je rekla da je pristala na to da suđenje bude javno kako bi podigla svijest o korištenju droga za seksualno zlostavljanje.

U srijedu je na sudu otkriveno kako je još jedan muškarac na suđenju, po imenu Jean-Pierre, navodni "učenik" Dominiquea Pélicota. On nije silovao Gisèle Pélicot, ali je optužen za korištenje iste metode za silovanje vlastite žene i nagovaranje Pélicota da i nju siluje.

Jean-Pierre (63), bivši vozač kamiona poljoprivredne zadruge, navodno je imao kontakt s Pélicotom na društvenim mrežama i navodno je koristio istu tehniku da drogira vlastitu ženu sedativima kako bi je silovao, uz Pélicotovu umiješanost.

Tvrdi se da se Pélicot opskrbio sedativima kako bi drogirao suprugu tog čovjeka i otputovao kako bi je sam silovao.

Dvanaest silovanja Jean-Pierreove žene navodno se dogodilo između 2015. i 2020. Jean-Pierre je na sudu priznao optužbe.

Policijski istražitelji rekli su da im je Jean-Pierre rekao da je upoznao Pélicota u sobi za čavrljanje pod nazivom "Protiv njezinog znanja", koja je u međuvremenu zatvorena. Rekao je istražiteljima da je zamolio Pélicota da dođe u njegov dom kada mu je žena bila drogirana, kazao je sudu glavni istražitelj Stéphan Gal.

"Svaki put kad je Pélicot doputovao, dao mu je lijekove za sljedeći put", izjavio je Gal. Pélicotov odvjetnik rekao je sudu da je Pélicot priznao da je Jean-Pierreu dao lijek četiri puta.

Jean-Pierreova supruga ne sudjeluje na suđenju te neće svjedočiti jer se nije htjela izlagati javnosti zbog toga što ima petero djece i htjela ih je zaštititi. 

Jean-Pierreov 32-godišnji sin iz prvog braka kazao je: "Optužbe su vrlo ozbiljne i mislim da je on toga svjestan."

Sin smatra da bi njegov otac trebao progovoriti na sudu te da je Pélicot manipulirao Jean-Pierreom, piše Guardian. 

"Čvrsto sam uvjeren da nikada ne bi bilo ničega od ovoga da nije sreo tu osobu", rekao je.

Sud je čuo kako je Jean-Pierreovo djetinjstvo bilo obilježeno ekstremnim siromaštvom te nasiljem i seksualnim zlostavljanjem unutar obitelji. Osamnaest od 51 optuženika je u pritvoru, uključujući Pélicota i Jean-Pierrea, dok se još 32 optuženika sudi sa slobode. Posljednjemu, koji je još na slobodi, bit će suđeno u odsutnosti. Većina bi mogla dobiti do 20 godina zatvora ako budu proglašeni krivima za teško silovanje. Očekuje se da će suđenje trajati do prosinca.

Pročitajte i ovo počelo suđenje Strava na farmi: Trojica muškaraca ubila dvije žene i njima nahranila svinje

Pročitajte i ovo Mnoge ovo veseli Realiziran projekt na važnoj relaciji, sada će se putovati još brže: "Otpremili smo oko dva milijuna putnika"

Pročitajte i ovo udar ciklone Boris stiže u Hrvatsku: Prijete tuča, nevrijeme, poplave...