Čeka se reakcija Moskve

FOTO Ukrajinci objavili satelitsku fotografiju: Tvrde da su uništili bitnu rusku metu

Dva uništena ruska skladišta Foto: Ukrajinska mornarica
Ukrajinci su objavili satelitsku fotografiju na kojoj se, tvrde, mogu vidjeti uništena ruska skladišta.

Ukrajina tvrdi da je se na novoobjavljenoj satelitskoj fotografiji može vidjeti uništeno rusko skladište koje je korišteno korištenog za lansiranje bespilotnih letjelica iranske proizvodnje, kao i za obuku kadeta.

Fotografiju je objavila ukrajinska mornarica nakon niza izvješća o ogromnoj eksploziji u blizini ruskog aerodroma u južnoj regiji Krasnodar, izvijestio je Kyiv Independent.

Moskva još nije komentirala ukrajinske tvrdnje, ali je rekla da je tijekom noći na subotu oborila niz bespilotnih letjelica u istoj regiji. Dužnosnici ukrajinske mornarice su izvijestili da je u napadu koji se dogodio u petak navečer ubijeno nekoliko instruktora i kadeta.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ukrajinska mornarica je u objavi na Telegramu otkrila da je operacija planirana i provedena u partnerstvu s ukrajinskim obavještajnim agencijama. Pogođena baza se nalazi na Azovskom moru, nasuprot okupiranog ukrajinskog grada Mariupolja.

"Nove satelitske slike potvrđuju uništenje objekata za skladištenje i pripremu iranskih dronova Shahed-136/Geran-2, zgrada za obuku, kontrolnih i komunikacijskih točaka tih bespilotnih letjelica smještenih u Krasnodarskoj oblasti", stoji u objavi.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama, čini se, prikazuju dva velika skladišta. Jedno je potpuno uništeno, a drugo je pretrpjelo značajnu štetu.