Veliko dva metra

FOTO Golemo morsko čudovište isplivalo na obalu i užasnulo posjetitelje: Ovog ljeta viđeno je i u Puli

Prizor ribe Foto: Screnshoot/Facebook
Na obale Oregona nasukala se golema morska riba, dugačka dva metra, a riječ je o velikom bucnju.

Golemo morsko čudovište, kako svjedoci opisuju divovsku ribu, nasukalo se na obali Oregona, a riječ je o velikom bucnju. Fotografije goleme ribe preplavile su društvene mreže, a to je treći takav slučaj od lipnja. 

Seaside Aquarium objavio je na društvenim mrežama da se na obali nasukao veliki bucanj (Mola mola) te da je riba mrtva već neko vrijeme. Bila je dugačka dva metra i iako izgledala golemo, to nije najveći primjerak te vrste. One mogu narasti čak do tri metra te mogu dosegnuti težinu od 2300 kilograma. Nije jasno što je ubilo veliku ribu niti kako je završila na pijesku, rekli su stručnjaci.

Veliki bucanj je najveća riba koštunjača. Ta oceanska riba pojavljuje se u Sredozemnom, ali i u Jadranskom moru, a krajem svibnja ove godine to se dogodilo u Puli, gdje je uočeno to golemo stvorenje. Kako su tada stručnjaci objasnili, na sjever Jadrana najčešće dolazi u potrazi za hranom - meduzama, zooplanktonom i beskralježnjacima. Preferira otvorene oceane, a naseljava i umjerene i tropske vode diljem svijeta. Boravi na dubini od 200 metara, piše Daily Mail. 

Iako zbog veličine može djelovati zatrašujuće, ustvari je potpuno bezopasan. 

Pročitajte i ovo Sin ubio majku Detalji strašne tragedije u Međimurju: "Dominik se zezao s puškom, nije znao da je metak unutra"

Pročitajte i ovo Sve službe na terenu VIDEO Apokaliptični prozori iz poznatog europskog grada: Bujice nosile sve pred sobom, gradonačelnik pobjesnio zbog jednog propusta

Pročitajte i ovo Dao iskaz Progovorio vozač oklopnjaka srpske vojske koji je usmrtio troje djece, njihova oca i susjedu

 

 

Povezane teme