Druženje u Veleposlanstvu

Drugačija slika hrvatske politike u SAD-u: "On me čuva od mojih unutarnjih demona... Obično uzalud"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon tjedana međusobnog vrijeđanja i razmjene pogrdnih riječi, u SAD-u se pokazala drugačija slika hrvatske politike.

Hrvatska politika složna je u Washingtonu, ako je suditi po zbivanjima tijekom utorka iako očito nikakvog formalnog dogovaranja nije bilo, o čemu je govorio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je ranije za Dnevnik Nove TV otkrio da predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović već mjesecima nisu službeno razgovarali.

No bez obzira na razlike kojima svjedočimo u unutarnjoj politici, na domjenku održanom u Hrvatskom veleposlanstvu u SAD-u kojem su prisustvovali i Jandroković i Milanović sa suprugama te ministar obrane Ivan Anušić i šef SOA-e Daniel Markić poslane su ne samo slične poruke o važnosti NATO-a i hrvatskog članstva u njemu te okončanju sukoba u Ukrajini, nego i o zajedničkom nastupu hrvatskih političara izvan države.

Nakon tjedana međusobnog vrijeđanja i razmjene pogrdnih riječi, u SAD-u se pokazala drugačija slika hrvatske politike.

  Pročitajte i ovo Među njima i Hrvatska Čelnici NATO zemalja okupili se u Washingtonu: "Rusija vodi kampanju zastrašivanja onih koji pružaju potporu Ukrajini"

Pročitajte i ovo Spas u Gorskom kotaru Neki toplinski val preživljavaju u spiljama, neki na sajmu: "Ovo je besplatna sauna - ne moramo plaćati, a znojimo se"

"Rastrgan sam između obaveze da govorim po napisanom, što je pripremio moj diplomatski savjetnik Neven Pelicarić, koji me čuva od mojih unutarnjih demona... Obično uzalud, nikad ne uspije, jer ja radim po svome", kazao je Milanović u svojem govoru koji nije čitao, ali nije ni napadao političke neistomišljenike.

Prisjetio se, naime, vremena kada je radio kao diplomat u Americi i više puta zahvalio iseljenim Hrvatima koji su se okupili u veleposlanstvu. Što je sve Milanović rekao te kako su na njegove riječi reagirali političari na domjenku i iseljeni Hrvati, pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Jasmine Bojić i Hrvoja Krešića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.