U Njemačkoj

Do temelja izgorjela najmodernija vatrogasna postaja: Prilično je nevjerojatno kako se to dogodilo

Ilustracija Foto: Getty Images
Njemački vatrogasci doživjeli su noćnu moru.

Najsuvremenija vatrogasna postaja u zapadnoj Njemačkoj, koja je dovršena prošle godine i u koju su uloženi deseci milijuna eura, izgorjela je do temelja jer nije bila opremljena protupožarnim alarmom.

Nije prošla ni godina dana otkako se njemački grad Stadtallendorf pohvalio novom zgradom vatrogasne postaje kada su pozvane hitne službe zbog velikog požara.

Vatra je izbila u vozilu i brzo se proširila na cijelu zgradu. U gašenju požara sudjelovalo je oko 170 vatrogasaca, nitko nije ozlijeđen, ali je osim zgrade uništeno i deset vatrogasnih vozila. U vatrogasnoj postaji nije bilo protupožarnog alarma jer to nije bio jedan od zakonskih uvjeta prilikom gradnje, piše Guardian.

Vatrogasce su obuzele emocije kad su shvatili da je do temelja izgorjela upravo njihova vlastita postaja. "To je noćna mora za nas, nitko ne želi gasiti svoju vatrogasnu postaju", kazao je vatrogasni inspektor Lars Schäfer.

Objasnio je da je zgrada pripadala lokalnoj općini i bila klasificirana kao zgrada s opremom umjesto vatrogasne postaje, pa su i zakonski uvjeti bili drugačiji. Predsjednik Državne vatrogasne udruge Hessea Norbert Fischer pozvao je na hitnu reviziju zakona.

Uzrok požara još nije službeno utvrđen, ali prva izvješća sugeriraju da se punjač za baterije pregrijao. Schäfer je rekao da zgrada iz sigurnosnih razloga mora biti što brže rekonstruirana. Hoće li nova građevina biti opremljena sustavom protupožarnih alarma, bit će predmet rasprave, navode dužnosnici.

Pročitajte i ovo podnio prijavu Afera nakaze: Moćni HDZ-ovac čiju je kćer prijavila policajka sastao se s njezinim šefom!

Pročitajte i ovo Parkiranje u Zagrebu FOTO Stiže velika promjena, uvodi se blokovsko parkiranje: Pogledajte detaljan popis ulica

Pročitajte i ovo bori se za život UZNEMIRUJUĆE Stravična prometna nesreća na istoku Hrvatske: Ovako izgleda automobil iz kojeg je izvučen 24-godišnji vozač

Povezane teme