Šok u Francuskoj

Dijete (2) sjelo na tobogan i počelo vrištati: Zadobilo je grozne opekline, a brzo se otkrila stravična istina

Ilustracija Foto: Getty Images
Krajem prošlog tjedna na francuskom igralištu ozlijeđeno je dvogodišnje dijete, koje je zadobilo opekline nakon što je sjelo na tobogan.

Trojica mlađih tinejdžera osumnjičena su da su tobogan polila natrijevim hidroksidom, nagrizajućom lužinom, i pritom ozlijedila dvogodišnje dijete.

Dvojica osumnjičenika već su ispitana u policiji. Četiri dana nakon što je dvogodišnji dječak zadobio ozbiljne opekline po rukama i nogama od nagrizajuće lužine stavljene na tobogan u francuskom Toulouseu, trojica tinejdžera u dobi od 11 i 12 godina identificirana su kao osumnjičenici.

Dvojicu od njih tijekom vikenda ispitala je policija. Prvi je oslobođen, dok je drugom utvrđen dio odgovornosti, preciziralo je tužiteljstvo. Treći osumnjičenik, koji ne živi u istom gradu, trebao bi biti saslušan početkom ovog tjedna.

Trojica tinejdžera za koje se sumnja da su izlili opasni proizvod na površinu tobogana identificirana su zahvaljujući kamerama za videonadzor. Također je svjedočila i djelatnica susjednog supermarketa, u kojem je natrijev hidroksid i kupljen. 

Osim dječaka opečenog po rukama i nogama, lakše je ozlijeđena i druga žrtva koja je također bila na igralištu, piše Le Figaro

Da bi optuženi mogli biti kazneno sankcionirani, prethodno moraju biti podvrgnuti psihijatrijskom vještačenju, a njime će se utvrditi jesu li maloljetnici u vrijeme događaja bili svjesni toga što rade i koliko je to opasno. Ako jesu, u tom slučaju mogu biti pozvani na kaznenu odgovornost.

"Djeca znaju raditi gluposti, ali ovo nadilazi sve. Ovo je ozbiljan problem. Roditelji moraju preuzeti odgovornost", reagirala je majka ozlijeđenog dječaka.

Pročitajte i ovo od rujna 2025. Otkriveno kako će izgledati obvezni vojni rok u Srbiji: "Ako imate ovoliko godina, prvi ćete biti pozvani"

Pročitajte i ovo Grmoja prozvao Plenkovića Uhićenja nakon ostavki: "Sve da Gazda ne bi trpio veću štetu"

Pročitajte i ovo Strašni zločin u Italiji Počinje suđenje ubojici koji je 70 puta izbo djevojku nožem: Kada je čuo što ona želi - podemonio je