"Nije da ga ne vole"

Zabrinjavajuće informacije o Bidenu s NATO samita: "Njega inače prilično dobro poznaje"

NATO samit Foto: Afp
Na samitu NATO-a američki predsjednik Joe Biden navodno nije uspio prepoznati nekoga koga inače dobro poznaje.

Sudionik samita NATO -a rekao je da su čelnici saveza zabrinuti zbog kandidature predsjednika Joea Bidena za reizbor i vjeruju da on neće pobijediti. Delegat je naveo zabrinutost zbog predsjednikova "mentalnog propadanja",  a kao primjer navode da Biden tijekom konferencije nije uspio prepoznati nekoga koga inače prilično dobro poznaje.

U pojavljivanju u utorak u emisiji Katy Tur Reports na MSNBC-u Ian Bremmer, predsjednik Eurasia Groupa, rekao je da čelnici s kojima se susreo misle da Biden ne može služiti još četiri godine. Rekao je Turu da je to mišljenje u cijelom političkom spektru, bez obzira na političku ideologiju, te dodao da to za njih nije novost.

Bremmerovi komentari dolaze gotovo dva tjedna nakon lošeg nastupa predsjednika Bidena u debati zbog koje su članovi Demokratske stranke, poput zastupnika Lloyda Doggetta, pozvali predsjednika da se povuče i stavi drugog kandidata na listu za studeni, piše Newsweek.

Pitanje američkog predsjedništva otvoreno je dok je Biden domaćin samita kojim se obilježava 75. godišnjica Sjevernoatlantskog saveza u Washington D.C.-u, od 9. do 11. srpnja.

Pročitajte i ovo brza intervencija FOTO Teška nesreća: Zabili se u ogradu mosta, vatrogasci izvlačili unesrećene

Pročitajte i ovo obrat Jedno pitanje ostalo je bez odgovora: Detalji saslušanja osumnjičenog za Dankino ubojstvo

"Nije da ga ne vole", rekao je Bremmer te dodao: "Zapravo, oni su duboko zabrinuti da Trump postane predsjednik s obzirom na iznesenu politiku prema Rusiji, Ukrajini i o NATO-u i o Europskoj uniji."

Trump, koji je u prošlosti bio kritičan prema NATO-u, nedavno se suočio s kritikama članica saveza nakon komentara na skupu u veljači. Trump je rekao da je zemlju NATO-a napala Rusija: "Ne bih vas štitio. Zapravo, ohrabrio bih ih da rade što god žele."

Pročitajte i ovo Sve više slučajeva VIDEO Kamera prvi put snimila tajnu akciju ruskog sabotera u Poljskoj: Odala ga jedna stvar

Njegove primjedbe dolaze u trenutku kada Rusija nastavlja više od dvije godine dug rat nakon invazije na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo nato summit u washingtonu FOTO Nakon sastanka NATO-a: Joe Biden ugostio predsjednika Milanovića

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg odgovorio je na Trumpove komentare i podsjetio novinare na klauzulu Članak 5. NATO-a, koja zahtijeva od država članica da brane jedna drugu. Naglasio je: "Jedan za sve, svi za jednog odnosi se na sve saveznike i srce je NATO-a."