Obitelj podnijela tužbu

Čovjeka u zatvoru živog pojele stjenice? "Ćelija nije bila dostojna bolesne životinje"

Ilustracija Foto: Afp
Muškarac je umro u zatvoru u Atlanti nakon što su ga, tvrdi njegova obitelj, živog pojeli kukci i stjenice.

LaShawn Thompson (35) preminuo je u zatvoru u Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgiji nakon što su ga živog pojeli kukci i stjenice, tvrdi odvjetnik njegove obitelji.

Thomson je prošlog ljeta uhićen zbog fizičkog napada te je odveden u okružni zatvor. Ondje je smješten na psihijatrijski odjel nakon što je utvrđeno da je psihički bolestan.

Kako piše u izvješću medicinskog vještaka koji je u posjed dobio USA TODAY, Thomson je u svojoj ćeliji u besvjesnom stanju pronađen 19. rujna te je proglašen mrtvim nakon više pokušaja da mu se spasi život.

Pročitajte i ovo Aleksej Moskaljov Bjelorusija izručila Rusiji oca djevojčice koja je crtala antiratne slike, zna se koja ga kazna čeka

Na njegovu tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja, napisao je mrtvozornik, ali je u potpunosti bilo prekriveno stjenicama. U izvješću također stoji da je u njegovoj ćeliji zabilježen "velik broj stjenica". Međutim, u izvješću ne piše uzrok smrti.

"Gospodin Thompson je pronađen mrtav u prljavoj ćeliji nakon što su ga živog jeli kukci i stjenice", rekao je odvjetnik njegove obitelji Michael D. Harper te dodao: "Mi tražimo pokretanje istrage ovog slučaja i velike promjene u zatvoru."

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

 

Pročitajte i ovo Dolijao u Tanzaniji Uhićen Facebook silovatelj: Ubio je manekenku, iz zatvora je pobjegao lažirajući smrt

Thompsonova obitelj već je podnijela tužbu u kojoj traži da netko snosi posljedice zbog njegove smrti. Javni podaci pokazuju da je medicinsko osoblje zatvora primijetilo da je Thompsonovo zdravlje ugroženo, ali mu nitko nije pomogao.

"Doslovno su gledali kako se njegovo zdravstveno stanje pogoršava dok nije umro. Kada je njegovo tijelo pronađeno, jedna zatvorska zaštitarka mu nije dala umjetno disanje jer je bila 'izbezumljena'. Njegova ćelija nije bila dostojna bolesne životinje. Nije to zaslužio", rekao je Harper.

Ured šerifa okruga Fulton je USA TODAY-u poslao priopćenje u kojem je izrazio sućut obitelji. Također je potvrdio da je otvorena istraga o okolnostima smrti.

Povezane teme