prvi put?

Putinov najveći saveznik dignuo avione i oborio ruske kamikaze koje su išle na Ukrajinu!

Bjeloruski MIG-ovi Foto: Afp
Bjeloruske zračne snage oborile su tri ruska drona koja je lansirala njihova saveznica Rusija.

Borbeni zrakoplovi bjeloruske vojske oborili su tri jurišne bespilotne letjelice koje je na Ukrajinu lansirala njihova saveznica Rusija! To sugerira da su skrenule s kursa, tvrdi promatračka skupina u Minsku, Hajun. 

Oni navode kako je više bjeloruskih borbenih zrakoplova usmjereno na presretanje bespilotnih letjelica u blizini grada Gomela oko 1.30 ujutro po lokalnom vremenu. Gomel se nalazi u radijusu od 30 kilometara od ukrajinsko-bjeloruske granice.

Treći ruski dron kamikaza oboren je oko 2.30 u bjeloruskom zračnom prostoru, navela je skupina, a prenosi Independent

Rusija je tijekom noći pokrenula još jedan veliki napad bespilotnim letjelicama na Ukrajinu, ciljajući više regija u zemlji, objavile su ukrajinske zračne snage.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

 

Sličan incident i krajem kolovoza

Skupina Hajun na Telegramu je izvijestila o sličnom incidentu 29. kolovoza, također u Gomelskoj oblasti. Tada je u ranim jutarnjim satima jedan od ruskih dronova, šehida, ušao u zračni prostor Bjelorusije, a bjelorusko borbeni avion jurio je uljeza oko 20 minuta te su se oko 03:55 u Jelskom okrugu čule najmanje dvije eksplozije primijećen je bljesak na nebu. No, nije potvrđeno da su Bjelorusi tada i srušili rusku kamikazu, prenijela je Ukrajinska pravda

Pročitajte i ovo I nije prvi put Predsjednik odredio da Božić počinje 1. listopada: "Tko može vjerovati da će doći tako rano?"

Pročitajte i ovo Stiže promjena Upaljen alarm za gotovo cijelu Hrvatsku, u dvije regije bit će opasno vrijeme: "Spremite se za grmljavinu i tuču, zaštitite se od munja"

Pročitajte i ovo Pucnjava u SAD-u Učenik (14) upao u školu i ubio učenike i učitelje: Policija je lani razgovarala s njim i ocem